HomeNieuwsScholen mogen gratis schaatsen met Schagen on Ice! (vol)

Scholen mogen gratis schaatsen met Schagen on Ice! (vol)

In samenwerking met Schagen on Ice (mogelijk gemaakt door alle sponsoren), mogen ook dit jaar alle basisscholen van de gemeente Schagen via Team Sportservice Schagen weer gratis schaatsen op de tijdelijk ijsbaan op de Markt in Schagen. Alle scholen mogen zich in eerste instantie voor 1 tijdsblok intekenen. Op basis van het aantal groepen 3 t/m 8 mogen de Aloysiusschool, de Julianaschool, de Sint Barbara en de Torenven zich voor twee blokken inschrijven.

Mocht er na de eerst inschrijfronde nog ruimte vrij zijn, dan worden deze tijdsblokken opnieuw voor een tweede inschrijfronde beschikbaar gesteld aan alle scholen. Voor beide ronden geldt; wie het eerst komt, het eerst maalt.
Eerste ronde inschrijvingen: 21 t/m 27 november
Tweede ronde inschrijvingen: 28 t/m 4 december (vol)

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Voorwaarden
De school dient voor voldoende mensen te zorgen die:
– Veiligheid en gedrag in de gaten houden
– Schaatsen uitdelen, innemen en netjes opruimen in de rekken
– Helpen met schaatsen aan-/uittrekken
– Waar nodig de kinderen helpen met het schaatsen

  • Er mogen maximaal 150 kinderen tegelijk de baan op, maar dit is wel erg veel om lekker te kunnen schaatsen.
  • Het dragen van handschoenen is verplicht, het dragen van een muts is aan te raden.
  • Het dragen van noren of kunstschaatsen is niet toegestaan.
  • De genoemde eindtijd, is de tijd waarop de school uiterlijk vertrekt bij de ijsbaan. De ijsbaan dient leeg te zijn, en de geleende schaatsen netjes opgeruimd in de rekken. Indien de school 2 blokken achter elkaar tot zijn beschikking heeft, gaat het uiteraard om de eindtijd van het laatste blok. In het kwartier tussenruimte tussen de blokken, mag gewoon verder geschaatst worden. Dit kwartier is in principe bedoeld voor de ijsmeester om alles weer gereed te maken voor de volgende school.
  • De ijsmeester is alleen aanwezig om de baan en het ijs in de gaten te houden. Hij/zij is niet beschikbaar voor de uitleen van de schaatsen.
  • Aan het einde van de schoolmiddag, mogen de kinderen niet op het ijs blijven om verder vrij te schaatsen. Voor het middagprogramma (of vrij schaatsen) dient een entreekaartje te worden gekocht.
  • Deelname is op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of vermissing van goederen.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Schagen on Ice. De sponsoren van Schagen on Ice maken het mede mogelijk.