HomeNieuwsOp zoek naar vossen in Hoep Zuid

Op zoek naar vossen in Hoep Zuid

vossenjacht

Ineens duikt daar een amazone op uit de bosjes. En een stuk verderop loopt iemand met een zwemband rond zijn middel en een duikbril op het hoofd. “Zie ik het goed?”, denk je, “en wat doet die daar?” Je hebt zojuist twee ‘vossen’ ontdekt. Nog maar zes te gaan. Het gaat over de vossenjacht op woensdag 21 april. We willen met deze activiteit inwoners van Schagen op een speelse manier in beweging te krijgen. Ook mensen met een beperking kunnen meedoen.

 

Terwijl ze in België op 21 april buitenspeeldag vieren, gaan in de gemeente Schagen volwassenen en kinderen op zoek naar verstopte vossen. Een vossenjacht is een soort speurtocht waarbij je op zoek gaat naar personen in de wijk. Wij hebben gekozen voor Hoep Zuid. Maar let op, ze kunnen zich ook verplaatsen door de wijk. De deelnemers starten bij onze tent. Die kun je niet over het hoofd zien. Dat is het start- en finishpunt.

 

Herinnering en gezond tussendoortje

Alle vossen zijn verkleed en beelden een bepaalde sport uit. Heb je er eentje gevonden, dan voer je een kleine beweegopdracht uit met je groepje. Als je dat gedaan hebt, krijg je een letter. Met die letters maak je een woord. Heb je alle vossen gevonden en het woord geraden, dan kom je weer terug bij het startpunt en ontvang je een herinnering en een gezond tussendoortje.

 

Partytent is start en finish

Om het volgens de coronamaatregelen te kunnen organiseren, heeft Team Sportservice vier starttijden ingepland. De eerste groepen gaan om 14.15 uur weg. Daarna volgen nog drie groepen steeds een kwartier later. Aanmelden kan per groep van maximaal tien personen, waarvan vier volwassenen. Het startpunt in Hoep Zuid is achter het station op de parkeerplaats P+R, te herkennen aan de grote partytent met het logo van Team Sportservice.

Stuk fruit en aandenken

Aanmelden kan via de inschrijfsite Actief in Noord-Holland. De kosten bedragen 2 euro per persoon. Daarvoor krijgen de deelnemers een stuk fruit en aandenken.

Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 0224 – 214 774.