HomeNieuwsOp zeven locaties doen we mee aan Nationale Balkon Beweegdag

Op zeven locaties doen we mee aan Nationale Balkon Beweegdag

We doen niet slechts één dag, maar bijna een hele week mee met de Nationale Balkon Beweegdag. We kunnen niet overal tegelijk zijn, maar willen wel heel veel mensen laten genieten van een kwartiertje bewegen op het balkon. De officiële datum van de nationale dag is vrijdag 4 juni, wij beginnen al op maandag 31 mei.

 

Op zeven plekken in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon gaan we op pad met stereo en oefeningen. We gaan met ouderen bewegen bij zes woonzorggroepen en bij het seniorenpark in de Piet Mondriaanpark in Schagen. Bij de woonzorggroepen bewegen we in principe alleen met de bewoners van de groepen. In het Piet Mondriaanpark is het openbaar voor iedereen. Maar we moeten natuurlijk wel ervoor waken dat niet te veel mensen op de locatie afkomen. Nog steeds met het oog op corona. Dus de balkongym is vooral bedoeld voor de inwoners van de flat.

Bewegen op muziek

Balkongym is laagdrempelig bewegen op muziek voor ouderen. Eenvoudige oefeningen die door bijna iedereen te volgen zijn. Zelfs met houvast van een stoel of de balustrade, een lage energie of lichamelijke beperkingen zijn er mogelijkheden om dat kwartiertje mee te doen.

Wethouder Joke Kruit te gast

In de gemeente Schagen is op de Nationale Balkon Beweegdag sportwethouder Joke Kruit te gast. Zij doet een sportieve duit in het zakje en beweegt mee met de bewoners van het seniorencomplex Piet Mondriaan. Nota bene onder de begeleidende muziek van een draaiorgel. Op de donderdag ervoor zijn er smoothiebikes. De deelnemers scheppen verschillende soorten fruit in een bekertje. Dat gaat in de blender en daar gaat nog wat water bij. Vervolgens moeten ze fietsen totdat het fruit fijngeperst en drinkbaar is.

Zorgoutlet geeft advies op maat

Ook is Zorgoutlet de Betue uit Anna Paulowna te gast op twee locaties. Paul de Betuë laat in het Piet Mondriaanpark en de Kapellehof in Den Oever verschillende speciale fietsen zien, zoals duofietsen en vierwielers. Bewoners kunnen deze uitproberen en de specialist geeft advies op maat.

Programma

Balkon bewegen is maandag in Warmenhuizen (10.30 uur) en bij Magnushof in Schagen (15.00 uur). Dinsdag zijn de buurtsportcoaches van Team Sportservice te vinden in Wieringerwerf (10.00 uur) en Nieuwe Niedorp (14.30 uur), donderdag met de smoothiebiks in ’t Zand (10.30 uur) en Den Oever (14.30 uur) en vrijdag beweegt Joke Kruit mee bij Piet Mondriaan in Schagen (11.00 uur).