HomeNieuwsOldStars tennis bij TC Middenmeer

OldStars tennis bij TC Middenmeer

OldStars tennis bij TC Middenmeer

Jarenlang getennist, nog nooit een bal over het net geslagen of iets daartussenin. Iedereen die het leuk vindt, kan zich aanmelden voor OldStars tennis. De lessen zijn bij Tennisclub Middenmeer en onze bewegingsagoog Berend Opdam verzorgt ze. De eerste les is woensdag 27 oktober. Doelgroep: ouderen vanaf zestig jaar.

 

Berend Opdam is naast bewegingsagoog bij Team Sportservice ook nog tennisleraar. Het idee is om in drie of vier weken de beginnende oudere die wil tennissen ‘tennis-ready’ te maken, dat hij of zij uiteindelijk zelfstandig kan spelen op beginnersniveau.

Ook voor mensen die al bekwaam zijn

Maar mensen die al wat bekwamer zijn in het spel kunnen wel degelijk meedoen met deze lessen. Die krijgen les op een hoger niveau. Daarmee gaan we bijvoorbeeld dieper in op de techniek van de verschillende tennisslagen. En daarna zou het mooi zijn als de starters de techniek over kunnen nemen van de iets meer ervaren spelers. Doel is dat iedereen uiteindelijk steeds meer zelfstandig kan spelen.

Zelfstandigheid leren

Het zou mooi zijn als de deelnemers na de tennistraining doorgaan. En zelfstandig lessen kunnen geven en wedstrijden organiseren.

Onderdeel Ouderenfonds

Het programma OldStars is onderdeel van het Nationaal Ouderenfonds. Doel is dat het verenigingsleven een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. OldStars zet sport in als middel om ouderen te laten bewegen, samen te laten komen en van betekenis te zijn binnen de club.

Aanmelden bij de club

De tennislessen beginnen 27 oktober om 9.30 uur aan de Zuiderzeeweg tegenover nummer 2. Aanmelden kan via tcm.secretaris@gmail.com Rackets en ballen zijn aanwezig op de club, maar uiteraard staat het deelnemers vrij om een eigen racket mee te brengen.

Wie meer wil weten over OldStars tennis, kan contact opnemen met Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl of 0224 – 214 774.