HomeNieuwsMountainbikeclinics diverse scholen Noordkop

Mountainbikeclinics diverse scholen Noordkop

Op 18, 19 en 20 april hebben verschillende scholen kennisgemaakt met de mountainbikesport.

Groepen van “de Vogelweid” en “de Wegwijzer” uit Schagen, “De Mient” uit Winkel, “de Kolk” uit Lutjewinkel en “de Tweewegen” uit Wieringerwaard zijn ingegaan op een uitnodiging om deze clinic te volgen op een locatie bij hen in de buurt.

Sommige kinderen zaten voor het eerst op een mountainbike en moesten wennen aan een andere manier van fietsen en met name het remmen met handremmen en het zitten op het harde zadel. 
Voorzichtig werd er vanuit slalom-oefeningen langzaam opgebouwd naar het op tempo nemen van een diverse hindernissen en schansjes. 

Er werd ook geoefend met remmen en gedoseerde snelheid met een spelletje  balletje balletje” op de mountainbike. Waar veel kinderen bij de start van de clinic nog wat voorzichtig waren, durfden alle kinderen uiteindelijk alle hindernissen goed te nemen.
Mochten er kinderen zijn die interesse hebben in deze sport dan kan dit eventueel via HRTC Dok in Den Helder, die een heus mountainbikeparcours hebben bij hun accomodatie en waar kinderen ook gebruik kunnen maken van de al aanwezige mountainbikes. Voor meer informatie kijk op de site www.hrtcdok.nl