HomeNieuwsMotivatie is de sleutel tot succes!

Motivatie is de sleutel tot succes!

Gezond uit Land van Fluwel

JOGG-regisseur Melissa Deenstra is de drijvende kracht achter de samenwerking tussen de gemeente Schagen en buitenspeelpark Land van Fluwel. “Voor kinderen die nu opgroeien en de generaties die daarna komen, moeten we stappen zetten om hun leefomgeving gezonder te maken”, vertelt ze. Ook dagattracties kunnen hun steentje bijdragen. Daarom heeft Land van Fluwel zich aangesloten bij JOGG Gezond Uit. Melissa en bedrijfsleider Suzan Romar van Land van Fluwel leggen hun ambities uit.

 

Een gezonde jeugd, gezonde toekomst. Waarom is het belangrijk dat dagattracties bij deze missie worden betrokken?

Melissa: “De verantwoordelijkheid om gezondere keuzes te maken volledig bij kinderen en hun ouders neerleggen, is niet de oplossing van het probleem. Kinderen worden in het dagelijks leven vaak verleid door ongezonde snacks en suikerhoudende drankjes. In attractie- of speelparken waar enkel ongezonde en vette snacks op de menukaart staan, is het zelfs onmogelijk om gezondere keuzes te maken. Daarom is de eerste stap om hier gezondere opties aan het voedingsaanbod toe te voegen. Een volgende stap is om deze opties aantrekkelijk te presenteren, zodat kinderen en ouders worden gestimuleerd om hiervoor te kiezen.”

Suzan: “Bij Land van Fluwel worden kinderen uitgedaagd om de natuur te ontdekken en veel te bewegen. We hebben onder meer een blotevoetenpad, een bos om verstoppertje te spelen en ze kunnen bij ons klimmen en klauteren. We vinden dat daar een gezonder voedingsaanbod bij hoort. Voordat we ons aansloten bij Gezond Uit hadden we al een salade en suikervrije limonade op het menu. Ook de tosti’s kunnen bij ons op volkorenbrood. Samen met een JOGG-Teamfit coach gaan we ons voedingsaanbod verder verbeteren.”

Lees het hele verhaal op jogg/teamfit.nl.