HomeNieuwsMeer zelfvertrouwen en plezier in sport en bewegen met Club Extra

Meer zelfvertrouwen en plezier in sport en bewegen met Club Extra

club extra

Sommige kinderen voelen zich letterlijk buitenspel staan in de gymles. Ze kunnen behoorlijk onzeker worden van klasgenoten die heel makkelijk meedoen in de les en goed zijn in allerlei sporten. Denk maar aan: als laatste gekozen worden bij een teamspel. Of bang zijn om de bal te moeten vangen. Voor die kinderen bieden we Club Extra aan. Daar proberen we ze een stukje op weg te helpen. Zodat ook zij zien: bewegen is wél leuk! Het programma van 8 weken start in maart, zodra het ‘mag’. Maar aanmelden kan nu al. 

 

  1. Voor wie? Kinderen die een extra handje nodig hebben om plezier te hebben en zelfvertrouwen te krijgen bij sport en beweging. Bijvoorbeeld bij overgewicht, motorische achterstand, onzekerheid of faalangst.
  2. Aanbod Een programma van 8 weken met iedere week een andere activiteit. We werken aan kracht, balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Er zijn 2 bijeenkomsten voor ouders tijdens de sportles van het kind. Verder is er hulp mogelijk van een diëtist, kinderfysiotherapeut en opvoedadviseur.
  3. De lessen Er is veel aandacht voor motoriek, gedrag en een gezonde leefstijl. De activiteiten zijn divers waarbij we goed kijken naar wat het kind kan. Zo gaat jouw kind steeds een stapje vooruit.
  4. Rol ouders Ouders zijn van het grootste belang voor het slagen. Stimuleren, motiveren, die taak is weggelegd voor ouders of verzorgers.
  5. Het doel Plezier, zelfvertrouwen en een beetje lef. Waardoor jouw kind uiteindelijk ook mee kan doen aan reguliere sporten. En daar ook plezier aan beleeft.

Aanmelden

De lessen zijn in de Groeneweghal, Wilgenlaan 1a in Schagen, steeds van 14.30 tot 15.30 uur. De kosten bedragen 9,50 euro voor de periode van 8 weken, kinderen die een Meedoenpas van de gemeente Schagen hebben of in de Meedoen-regeling vallen van Hollands Kroon hebben gratis toegang tot de lessen. Wil je jouw kind inschrijven, mail dan naar Rina Blondeau via rblondeau@teamsportservice.nl 

Veilige plek voor iedereen

Een plek waar het kind zich veilig voelt en mag zijn wie die is. Club Extra is een samenwerking met Dieet & Co, diëtisten, Kinderfysiotherapie Hoep Zuid en GGD Hollands Noorden. Lees wat zij kunnen betekenen binnen het programma Club Extra