HomeNieuwsWandelgroep Schagen krijgt eerste boek De Wandelaar tijdens NL Leest

Wandelgroep Schagen krijgt eerste boek De Wandelaar tijdens NL Leest

Deelnemers wandeldgroep krijgen eerste boek Van Dis

Dertien boeken – en een handjevol voor andere prominenten die uitgenodigd waren – werden maandag 1 november uitgereikt aan de deelnemers van de wandelgroep in Schagen. Bibliothecaresse Lisette Mensonides overhandigde de boeken met de titel De Wandelaar van Adriaan van Dis. Hij schreef het boek in het kader van het landelijke project Nederland Leest.

 

“Het is natuurlijk ontzettend logisch dat we dit boek juist aan een groep wandelaars uitdelen”, vertelde Mensonides. Dat vond ook wethouder Joke Kruit, die sport in haar portefeuille heeft.

‘We kunnen de maandag niet mooier beginnen’

“Ik vind het mooi om hier te zijn. In de bibliotheek, omdat dit een ruimte is waar iedereen welkom is en waarvan we weten: lezen is goed voor je. Maar ook om deze mensen te zien. De wandelaars die zorgen dat ze gezond blijven. Want wandelen is zo goed voor je. Ik heb een keer met jullie meegelopen en ik kwam langs een gebied dat ik eigenlijk niet kende. Dus: hoe kunnen we de maandagochtend beter beginnen dan hier te zijn en dit boek overhandigd te krijgen.”

Zijn er eenzame mensen in je omgeving die mee willen?

Marloes Smit, regiomanager van Team Sportservice, benadrukte dat het de groep is die deze wandelclub in stand houdt. “Wij hebben in het begin een handje geholpen om promotie te maken en mensen samen te brengen. Maar jullie houden deze groep levend. Alle lof. En wat de wethouder net zei: ‘kijk ook eens om je heen. Zijn er mensen in je omgeving waarvan je denkt: die is eenzaam, zou het voor diegene niet leuk zijn om ook eens mee te gaan. Want je ontmoet toch weer nieuwe mensen en legt zo makkelijk contacten.”