HomeNieuwsCursus In Balans helpt tegen vallen en geeft zelfvertrouwen

Cursus In Balans helpt tegen vallen en geeft zelfvertrouwen

Valpreventie In Balans

‘Na een val op straat werd ik steeds banger om alleen naar buiten te gaan. Dankzij de cursus In Balans heb ik weer zelfvertrouwen. Ik weet nu waar ik op moet letten en doe iedere dag een aantal evenwichts- en spieroefeningen. Met een gerust hart durf ik weer zelf naar mijn dochter en kleinkinderen te gaan.’

 

Dat is nog eens mooi om te lezen van mevrouw Kuiper (77)! En zou het niet geweldig zijn als meer mensen zo terug kunnen kijken op hun training In Balans. Een valpreventiecursus die ondersteund wordt door onder andere Univé Schagen, de gemeente Schagen, Omring en gegeven wordt door Sisters In Shape. Meer weten? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst. Deze is woensdag 7 september in Univé-winkel aan de Hoep in Schagen. Inloop vanaf 14.30 uur, de presentatie begint om 15.00 uur. 

Balans, gewichtsverplaatsing en contact met de grond

In de bijeenkomst legt Sisters in Shape uit hoe de cursus eruitziet. Deze begint dinsdag 27 september en duurt 13 weken. “We doen allerlei handige oefeningen met de deelnemers. Nemen tests af en geven informatie over bewegen en evenwicht. De oefeningen zijn gebaseerd op tai chi, een bewegingsleer met aandacht voor balans, contact met de grond en lichaamsgewichtverplaatsing”, licht Sanne Melching van SIS de inhoud toe.

Steviger in je schoenen

Het gaat dus niet om val breken, maar om juist in balans te blijven en steviger op de been te blijven. Je ontwikkelt sterkere beenspieren en verbetert het evenwichtsgevoel. Zodat je letterlijk steviger in je schoenen staat en bovendien werkt aan een betere conditie.

Handig cursusboek voor thuis

SIS is professional op het gebied van valpreventie en de docenten begeleiden iedere deelnemer op hun eigen niveau. Daar hoort ook een cursusboek bij. Daarin staan alle oefeningen duidelijk beschreven en worden met foto’s ondersteund. Zo kun je thuis blijven oefenen en ook naderhand nog eens terugkijken en de oefeningen herhalen.

Ik wandel nu twee keer per week met andere leeftijdsgenoten, die ik heb leren kennen bij het beweegprogramma. We vonden het zo gezellig tijdens de cursus dat we samen een sportieve bezigheid hebben gekozen voor erna. Wandelen is voor iedereen goed te doen en het houdt je jong!

Meld je nu aan voor woensdag 7 september

Meer weten over valpreventie In Balans? Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via 0224 – 214 774  of bij Jolanda Ides: jides@teamsportservice.nl

Unive    gemeente schagen sisters in shape Omring