HomeNieuwsHou lichaam en geest fit met Cognitieve Fitness

Hou lichaam en geest fit met Cognitieve Fitness

Cognitieve Fitness

Wie ouder wordt, kan met gebreken komen te zitten. Bewegen heeft daar een gunstige invloed. Maar niet alleen je lijf heeft baat bij beweging. Ook je hersenen maken een sprongetje als je in actie komt. Iedereen die dus lichaam én hersenen fit wil houden, kan meedoen aan onze (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness. De eerste start donderdag 8 september in Breezand. Meedoen is gratis, net als het kopje koffie of thee na de les.

 

Team Sportservice geeft cursussen van 15 lessen in de hele Noordkop. We combineren fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. Zo gaan we samen de strijd tegen dementie aan en richten ons op het behoud en de verbetering van lichamelijke en geestelijke fitheid.

Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen. En stimuleert bovendien het aantal verbindingen tussen hersencellen.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Doel is een gezonder lichaam en gezondere geest.

De drie elementen van Cognitieve Fitness

In de lessen besteden we aandacht aan de drie elementen van Cognitieve Fitness. Ten eerste is dat inspanning. Dat doen we door een combinatie van spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen.  Goed voor: hartslag, bloeddruk, gewicht en stemming.

Het tweede element is uitdaging. We prikkelen de hersenen en stimuleren deze met uitdagende oefeningen. Goed voor: geheugen, aandacht, concentratie, logica en (ruimtelijk) inzicht.

En dan natuurlijk ontspanning. Dit deel van de les bestaat uit ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen. Goed tegen: stress en afbraak van hersencellen.

Meer informatie

De eerste cursus is op donderdag 8 september om 14.30 uur, buurtkamer Carrousel, Past. Verhoeffpark 10A, Breezand. Deelname is gratis. Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Jolanda Ides via jides@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 0224 – 214 774.