HomeNieuwsBeweegadvies-op-maat in Hollands Kroon

Beweegadvies-op-maat in Hollands Kroon

Na de inwoners uit Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard is het nu de beurt aan de rest van de gemeente Hollands Kroon om deel te nemen aan het project Actief Plus in de gemeente. Actief Plus is ontwikkeld door de Open Universiteit en de Universiteit Maastricht om inwoners tussen 50 en 65 jaar een online ‘advies-op-maat’ te geven dat helpt beweeggewoonten te behouden of te verbeteren.

Alle inwoners van de gemeente Hollands Kroon tussen 50 en 65 jaar oud krijgen een brief thuisgestuurd met daarin meer informatie over Actief Plus en een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee zij in kunnen loggen. Wethouder Mary van Gent (zie foto) heeft de vragenlijst al ingevuld en haar ‘advies op maat’ ontvangen. Nu volgen de andere drie kernen van de gemeente Hollands Kroon.

Een ‘advies-op-maat’ is een advies dat is afgestemd op persoonlijke kenmerken, voorkeuren en het huidige beweeggedrag. Door op internet een vragenlijst in te vullen, ontvangt de deelnemer direct een persoonlijk advies. Met dat advies komt men te weten of er voldoende bewogen wordt en krijgt men tips over hoe zij gemakkelijk meer kunnen bewegen. Mensen die al voldoende bewegen krijgen juist informatie over hoe zij hun beweegpatroon het beste kunnen volhouden. Actief Plus is dus zowel geschikt voor mensen die niet veel bewegen, als voor mensen die wel al (veel) bewegen.

Het project wordt aangeboden door de gemeente Hollands Kroon, in samenwerking met Sportservice Schagen en LSBO Hollands Kroon.

Heeft u vragen over het Actief Plus project, neem dan contact op met Bart Ploeger van Sportservice Schagen, telefoon: 0224 – 214774 of mail: bploeger@sportserviceschagen.nl