HomeNieuwsAfl 12 podcast: hou sport en bewegen op politieke agenda

Afl 12 podcast: hou sport en bewegen op politieke agenda

hou sport en bewegen op de politieke agenda

Zorg dat sport en bewegen een belangrijke plek in de verkiezingsprogramma’s krijgen. De gasten in deze speciale editie van de podcast Sport & Samenleving leggen uit waarom zij dat vinden. Deze podcast richt zich volledig op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. 

 

Het belang van een gezonde leefstijl is nu meer zichtbaar dan ooit. In deze podcast praten we over een goed sport- en beweegbeleid en wat dat oplevert voor jouw gemeente. Het geeft voeding en inzicht voor opname in het partijprogramma. Je krijgt onder andere inzicht in de maatschappelijke winst op meerdere beleidsterreinen, de belangrijke rol van buurtsportcoaches, de lokale Sportakkoorden en welke rijksgelden bij deze inzet meekomen.

Erik Scherder, Elvira Stinissen en Michiel Lems

Presentator Lennart Booij spreekt hierover met hoogleraar Erik Scherder, beleidsmedewerker van het Ministerie van VWS Elvira Stinissen en Michiel Lems beleidsadviseur sport bij gemeente Haarlem en Zandvoort.

Ben je na het luisteren geïnspireerd en wil je meer weten over de kansen die er liggen. Bekijk dan ook de factsheet Benut sport en bewegen in uw verkiezingsprogramma 2022.

Klik hier om aflevering 12 te beluisteren.