HomeNieuwsActiviteiten schaatsbaan Markt in Schagen

Activiteiten schaatsbaan Markt in Schagen

Ook dit jaar zal er weer een schaatsbaan staan op de markt in Schagen. Woensdag 6 december om 19.00 uur zal de baan feestelijk geopend worden. Team Sportservice Schagen organiseert in samenwerking met Schagen On Ice allerlei gratis activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Donderdag 7 dec. Winterspelen groep 3/4/5

Met het thema Winterspelen worden er allerlei leuke spelletjes op het ijs georganiseerd tussen 15.00 en 16.00 uur. Deze dag is speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 3/4/5. Zo is er het spel Sjoel de puck, waarbij de kinderen proberen met een ijshockeystick 10 puck’s in de sjoelgaten te slaan en zoveel mogelijk punten te scoren. Ook is er een ringestafette en een kerstmutsestafette. Ga je liever fietsbandglijden? Dat kan ook! Ben je benieuwd hoe je moet curlen? Ook dat kun je vandaag leren!

Dinsdag 12 dec. IJshockey groep 3 t/m 8

Speciaal voor kinderen van groep 3 t/m 8 zal er op dinsdag 12 december een ijshockeytoernooi georganiseerd worden. Ervaring is niet nodig en aanmelden hoeft ook niet. Het ijshockeytoernooi is van 15.00 tot 16.00 uur.

Maandag 18 dec. Winterspelen groep 6/7/8

Voor kinderen uit groep 6,7 en 8 zijn er deze dag Winterspelen met leuke spelletjes op de ijsbaan. Wat dacht je van een ballonnenspel: alle kinderen hebben een ballon op hun rug en proberen de ballonnen van anderen af te pakken. Wie vangt de meeste ballonnen? Of ga je liever in groepjes van drie fietsbandglijden? Er is ook een ringestafette en een kerstmutsestafette. Je kunt ook leren curlen! En er is het hockeyspel Sjoel de puck waarbij je met een ijshockeystick 10 puck’s in de sjoelgaten moet zien te slaan. Deze Winterspelen duren van 15.00 tot 16.00 uur.

Maatjesschaatsen voor mensen met een beperking

Zaterdag 16 en 23 december, van 9.00 tot 10.00 uur, maatjesschaatsen voor mensen met een beperking én een maatje. Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een ijsbaan. Om toch iedereen de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van de ijsbaan, is het maatjesschaatsen in het leven geroepen. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handsschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens het maatjesschaatsen mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra (schaats)- hulpmiddelen aanwezig. Aanmelden is verplicht en kan telefonisch via (0224) 21 47 74 of stuur een e-mail naar: eschouten@sportserviceschagen.nl. Geef daarbij de volgende gegevens door: naam deelnemers, leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres en beperking. Aanmelden met een groep is uiteraard ook mogelijk. Contactpersoon van Team Sportservice Schagen is Ellen Schouten.

Informatie

Alle activiteiten zijn gratis en in samenwerking met Schagen on Ice. De schaatsbaan is mogelijk gemaakt door alle sponsoren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kai Botman; botman@sportserviceschagen.nlTeam Sportservice Schagen. Telefoon 0224 – 21 47 74. www.teamsportservice.nl/schagen.