HomeNieuws60-plussers, doe mee en krijg (weer) plezier in bewegen!

60-plussers, doe mee en krijg (weer) plezier in bewegen!

Zegt u wel eens tegen uzelf: “Ik moet nodig eens wat aan beweging gaan doen”?, maar komt het er niet van? Of weet u niet wat u dan moet gaan doen? Of u wilt wel actiever zijn, maar het ‘zit gewoon niet in uw systeem’. U bent te druk, te moe of u heeft geen zin om alleen te gaan.
Juist als u van bewegen een gewoonte maakt en het regelmatig doet, zal uw fitheid, uw functioneren en uw levenskwaliteit verbeteren. Tevens is bewegen effectief gebleken tegen het voorkomen van valongevallen.

Vorig jaar is een aantal nieuwe beweeggroepen gestart bij Gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo uit Schagen. De groepen zijn ontstaan vanuit het project Vitaal Schagen.

Beweeggroepen
Wekelijks zijn er diverse beweeglessen van een uur waarbij het plezier in bewegen voorop staat. U maakt kennis met een gevarieerd en veelzijdig beweegprogramma. Voorbeelden hiervan zijn; badminton, aangepast volleybal, bewegen op muziek, fithockey, gymnastiek, conditiecircuit, balspellen, verschillende looptechnieken, etc. Elke week een andere attractieve beweegles. De lessen staan onder leiding van speciaal daartoe opgeleide docenten. Zij houden rekening met de verschillende niveaus van de deelnemers.

Lessen

Wat deelname oplevert? Gezondheidswinst en conditieverbetering! Want u werkt aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatievermogen, spierkracht en evenwichtsgevoel. Voldoende bewegen heeft een gunstig effect de longen, hart en bloedvaten (bloeddruk) en spieren. U gaat zich beslist fitter voelen. Wat het nog meer oplevert? Een uurtje actief zijn in een ongedwongen, gezellige sfeer en nieuwe mensen ontmoeten. Twijfel niet (langer), kom gezellig langs en doe mee!
 

Informatie
Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon een kijkje komen nemen of mee komen doen. (let op: i.v.m. de meivakantie gaan in week 17 en 18 niet alle beweeglessen door)

Meer informatie: Nel Veenstra van Lycurgus Advendo 06- 21641600 of stuur een e-mail naar voorzitter@lycurgus-advendo.nl