HomeNieuws55-plussers in Waarland, doe mee met het beweegprogramma

55-plussers in Waarland, doe mee met het beweegprogramma

Alle 55-plussers (mannen en vrouwen) in Waarland worden van harte uitgenodigd om in beweging te komen. Maandag 21 november gaat er een 12 weeks beweegprogramma van start. Dit programma is speciaal bedoeld voor mensen die graag (meer) willen bewegen, maar niet goed weten wat ze willen en wat ze kunnen, maar ook voor mensen die het leuk vinden om elke week een andere aantrekkelijke beweegactiviteit aangeboden te krijgen.

U wilt wel actiever zijn maar het ‘zit gewoon niet in uw systeem’. U bent te druk of te moe. Maar als u van bewegen een gewoonte maakt en het regelmatig doet, zal uw fitheid, uw functioneren en uw levenskwaliteit verbeteren. Bewegen geeft een lekker gevoel én bewegen is effectief gebleken tegen het voorkomen van valongevallen.

Het beweegprogramma vloeit voort uit de fitheidstest voor 55-plussers die zaterdag 5 november jl. in Waarlands Dorpshuis door Sportservice Schagen in samenwerking met de Waarlandse Senioren Vereniging werd georganiseerd. Het is overigens niet noodzakelijk om de fitheidstest te hebben gedaan om aan het beweegprogramma deel te nemen.

Het beweegprogramma start maandag 21 november van 13.30 tot 14.30 uur in Waarlands Dorpshuis en duurt twaalf weken (er wordt geen lesgegeven in de kerstvakantie). Het beweegprogramma gaat door bij minimaal acht deelnemers.

Twaalf weken lang krijgen de deelnemers diverse sport- en spelactiviteiten aangeboden (zoals: badminton, fithockey, conditiecircuit, (bal)spelen, etc.), waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Elke week een andere, aantrekkelijke beweegles.

U wilt toch ook fit oud worden? Aarzel niet, meldt u aan en probeer het deze twaalf lessen uit! De kosten voor het beweegprogramma bedragen € 36,- (€ 3,- per les). Voor de betaling dient men een eenmalige machtiging te tekenen.

Voor meer informatie en om u aan te melden (vóór 15 november) kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, consulent breedtesport Ellen Schouten, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: eschouten@sportserviceschagen.nl.

Dinsdag 15 november zal besloten worden of het beweegprogramma doorgaat.

Mocht maandagmiddag u niet schikken, neem dan contact op met Sportservice Schagen. Zij kunnen u doorverwijzen naar soortgelijke beweegactiviteiten in de omgeving.