HomeVitale kalender Hollands Kroon en Schagen

Vitale kalender Hollands Kroon en Schagen

Wat leuk dat je onze vitaliteitskalender gevonden hebt. Dat betekent waarschijnlijk dat je geïnteresseerd bent in sport, bewegen en een gezonde leefstijl in jouw gemeente. Daar worden wij blij van!

Maar hoe blijf je het beste op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen in jouw gemeente? Wat houdt inwoners deze maand bezig en wat er te doen is in de gemeente? Als antwoord op deze vragen hebben we deze vitaliteitskalender ontwikkeld. Met elke maand een weetje en een terugblik op de maand ervoor met onze activiteiten en inspanningen. Geef de kalender een mooie plek en scan maandelijks de QR-code voor actuele informatie.

Wat hebben we gedaan in oktober?

 1. ‘Dus zo voelt het om niet goed te kunnen zien’ Hoe zorg je ervoor dat je niet met 1 blauwe en 1 rode sok over straat gaat? Of hoe weet je nu hoe laat het is? Om kinderen te laten ervaren hoe blinden en slechtzienden zich staande houden, bieden we in samenwerking met een slechtziende docent gastlessen Visueel Beperkt aan. Op 1 na zijn alle lessen volgeboekt. Nooit eerder waren zoveel scholen geïnteresseerd in de gastlessen.
 2. Fall Guys kwam tot leven in herfstvakantie
  Nu we één groot Noordkop-team zijn, kunnen we ook onze activiteiten voor kinderen en jongeren makkelijker spreiden over de 3 gemeenten. Fall Guys was een groot succes. Sommige uren waren binnen no time volgeboekt. We zijn blij met de samenwerking met Link projecten, die de e-sportversie van het spel verzorgde. 
 3. Week tegen Eenzaamheid
  Eenzaamheid is een verborgen probleem. We organiseerden tijdens de Week tegen Eenzaamheid allerlei activiteiten om jong en oud uit hun isolement te halen. Dat deden we in nauwe samenwerking met Humanitas en GGZ.   
 4. Cognitieve Fitness 
  In Breezand zijn de eerste lessen gestart en de 7 deelnemers vinden het nu al een waardevolle training. De bedoeling is dat we deze beweeglessen voor ouderen op 9 plekken in 3 gemeenten aan gaan bieden. 
 5. In Balans
  De informatiebijeenkomst in Schagen leverde 15 geïnteresseerden op. Samen met Sisters in Shape werken de ouderen 13 weken lang aan hun balans, zodat ze leren hoe ze vallen kunnen voorkomen. De bijeenkomst in Den Helder is 25 november. Daarna gaat ook in de marinestad een cursus van 13 weken van start. 
 6. 55+-beurs
  ‘Als je ouder wordt moet je met je mogelijkheden leren leven ‘, zei een van de bezoekers aan de 55+-beurs. Het was een gezellige, sociale ontmoeting. En wij trakteerden de senioren ook nog op een beweegmoment. 
 7. Geslaagde infobijeenkomst Kind naar Gezonder Gewicht
  Een mooie opkomst tijdens de bijeenkomst Kind naar Gezonder Gewicht. Bestseller-auteur Tatjana Almuli, zelf een zwaar kind, deelde haar ervaringen en gaf daarmee een inkijkje vanuit de andere kant. Voor de 20 professionals op het gebied van kinderen een eyeopener. Ze hebben gezien hoe ze de aanpak succesvol in kunnen zetten in hun eigen werkgebied. 
 8. Met inwoners praten over nieuwe Inspiratietuin Slootdorp
  Een kleine 50 inwoners konden we verwelkomen op de inspiratieavond over een tuin voor alle leeftijden in Slootdorp. ‘De wethouder geeft ons 1 miljoen voor het plan’, startte onze buurtsportcoach het gesprek. Open monden, ongeloof. En natuurlijk was dat niet zo. Maar het was wel een prachtig vertrekpunt voor een onbegrensd omdenken. De goede ideeën worden verder uitgewerkt in de tweede bijeenkomst: donderdag 24 november.