HomeVitale kalender Hollands Kroon en Schagen

Vitale kalender Hollands Kroon en Schagen

Wat leuk dat je onze vitaliteitskalender gevonden hebt. Dat betekent waarschijnlijk dat je geïnteresseerd bent in sport, bewegen en een gezonde leefstijl in jouw gemeente. Daar worden wij blij van!

Maar hoe blijf je het beste op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen in jouw gemeente? Wat houdt inwoners deze maand bezig en wat er te doen is in de gemeente? Als antwoord op deze vragen hebben we deze vitaliteitskalender ontwikkeld. Met elke maand een weetje en een terugblik op de maand ervoor met onze activiteiten en inspanningen. Geef de kalender een mooie plek en scan maandelijks de QR-code voor actuele informatie.

 

Weetje van de maand augustus

40% van de jongvolwassenen heeft te maken met mentale klachten. Daarom staat Nederland eens per jaar landelijk stil bij de jeugd en hun welbevinden. Dit jaar is dat op 12 augustus tijdens Never Give Up Day.

“Vandaag herinneren we onszelf eraan hoe belangrijk het is om nooit op te geven”

Deze dag draait om mindset, Om vol te houden, jezelf erdoor te slepen, ook al is het nog zo zwaar. Anderen motiveren, onszelf inspireren en onthouden dat zelfs in zware, moeilijke tijden we door kunnen gaan.

Wat staat er op de kalender voor augustus?

  1. 25 augustus: Fall Guys in Wieringerwerf (ism Link projecten en Gameday)
  2. 26 augustus: Archery Tag in Wieringerwerf (ism Link projecten en Gameday)

 

En wat hebben we gedaan in juli?

  1. Wethouder Cor Quint van Schagen wil dat in de omgeving waar kinderen komen, helemaal niemand meer rookt. Woensdag 13 juli onthulde hij, samen met bedrijfsleider van Land van Fluwel Suzan Romar, Sigge van der Veek (oud-wethouder en mede-eigenaar van Land van Fluwel) en Melissa Deenstra (Projectuitvoerder Rookvrije, Gezonde gemeente Schagen) een Rookvrij stoeptegel bij Avonturenparadijs Land van Fluwel in Sint Maartensvlotbrug. Deze tegel geeft aan dat het gehele terrein rookvrij is.  
  2. Vorig jaar was Zomerboost een succes. Reden te meer om er dit jaar een vervolg aan te geven. Maandag 20 juni was de aftrap: de eerste verenigingen hebben hun zomeraanbod op onze verzamelsite Noord-Holland Actief gezet. Nog tot het eind van september kunnen clubs aanbod blijven aanmelden. En met financiële hulp van het Sportakkoord is het mogelijk om activiteiten die eigenlijk niet haalbaar zijn, toch uit te voeren. We doen er alles aan om meer leden te trekken en de sport in de spotlights te zetten.
  3. Wie is de Allessporter van de gemeente Hollands Kroon? Die vraag stelden we de deelnemers aan de Hollands Kroonse Spelen op zaterdag 9 juli. We vierden dat de gemeente tien jaar bestaat. Dat deden we samen met (sport)verenigingen, ondernemers en gezondheidsinstellingen: het Healthy Fest. En niemand minder dan tv-bekende Juvat Westendorp kwam langs voor een dansclinic.