HomeVoor jouAangepast sporten

Aangepast sporten

Bewegen is goed voor iedereen, maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Als je een beperking hebt (lichamelijk, verstandelijk, visueel, auditief, een chronische aandoening of stoornis binnen het autismespectrum), is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt is en die je ook nog eens leuk vindt. Toch zijn er ook voor jou veel mogelijkheden! Onze regiomedewerker aangepast sporten informeert je graag. Daarnaast organiseren wij regelmatig in samenwerking met sportaanbieders clinics om te ervaren of een sportactiviteit bij jou past.

Op de site van Uniek Sporten kun je zelf ook zoeken welk sportaanbod er voor je in de regio is: Uniek Sporten

Sporthulpmiddel nodig?

Heb je bij het sporten een sporthulpmiddel nodig zoals een sportrolstoel, handbike of een loophulpmiddel? Dan kan Wheels2Sport wat voor je betekenen. Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de provincie Noord-Holland sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kan de aangepast sporter uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste past. Sporten uitproberen zonder daar direct een eigen sportrolstoel voor te hoeven aanschaffen dus!

Heb je als vereniging ondersteuning nodig?

Team Sportservice Noord-Holland begeleidt en ondersteunt beweegaanbieders die een aangepast beweegaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs en de zorg. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.

Voor al je vragen kan je terecht bij Ellen Schouten; eschouten@teamsportservice.nl.