HomeJOGG Schagen

JOGG Schagen

De gemeente Schagen is sinds 2014 aangesloten bij het landelijke aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De reden hiervoor is dat de gemeente een gezonde leefstijl bij kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers wil versterken en stimuleren. Om dit te coördineren is een JOGG regisseur aangesteld in dienst van Team Sportservice Schagen.

Water drinken en gezond eten

De JOGG-regisseur, Judith Gielens, werkt samen met de basisscholen in Schagen. De aanpak is gestart in de kernen Schagen en Warmenhuizen, maar is nu ook uitgebreid naar ’t Zand, Schagerbrug en Sint Maarten. De ambitie van de JOGG regisseur is om op zo veel mogelijk basisscholen het drinken van kraanwater en het eten van gezonde pauze hapjes te bevorderen. In overleg met de school wordt gekozen op welke manier dat zal gebeuren, dit kan door het geven van bijvoorbeeld water- of smaaklessen, maar ook door het geven van informatie over een gezonde leefstijl aan de ouders. Ook op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen wordt ingezet op een gezond voedingsbeleid en stelt JOGG leuke materialen beschikbaar voor de kinderen zodat water drinken weer de gewoonste zaak van de wereld word.

Meer informatie

Wil jouw school of kinderopvangorganisatie aansluiten bij JOGG Schagen of vind je als ouder dat op de school van jouw kind meer aandacht moet zijn voor een gezonde leefstijl? Neem dan contact opnemen met de JOGG-regisseur Judith Gielens via jgielens@sportserviceschagen.nl of via 0224-214774.

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief van JOGG. Je kunt je daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief.