HomeJOGG Schagen

JOGG Schagen

De gemeente Schagen is sinds 2014 aangesloten bij de landelijke aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De reden hiervoor is dat de gemeente een gezonde leefstijl bij kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers wil stimuleren en versterken. Om dit te coördineren is een JOGG-regisseur aangesteld in dienst van Team Sportservice Schagen.

Samenwerking

De regisseur, Judith Gielens, werkt samen met allerlei mensen en organisaties die om een kind of jongere heen (kunnen) staan. Hierbij kun je denken aan scholen, kinderopvang, peuterscholen, naschoolse opvang, sportverenigingen, jongerenwerk maar ook aan huisartsen, jeugdverpleegkundigen, fysiotherapeuten en diëtisten. Gezamenlijk zetten wij ons in voor een gezondere leefstijl voor kinderen en jongeren. Hierbij staan gezond eten en drinken en genoeg bewegen voorop. Om dit te bereiken wordt er onder andere ingezet op (meer) water drinken en het eten van gezonde(re) voeding. Inmiddels hebben 15 basisscholen verspreid over de verschillende kernen in de gemeente Schagen zich aangesloten bij de JOGG-aanpak. Op deze scholen is een waterbreak geïntroduceerd en is er meer aandacht voor de gezonde leefstijl. Ook diverse kinderopvang- en peuterspeelzaal locaties zijn aangesloten bij JOGG.

Voorbeelden

Voorbeelden zijn de DrinkWater campagne op basisscholen en kinderopvang, gezonde snack bij sport- en beweegactiviteiten, leerlingen op bezoek in de supermarkt, de gezondere sportkantine, smakelijke moestuinen bij de kinderopvang, samenwerking met PWN en InHolland studenten en het inzetten van beweegboxen. We willen de gezonde leefstijl bevorderen en meer bewustwording creëren van gezond beweeg- en eetgedrag bij kinderen (4-12 jaar) en hun ouders. De kennis en ervaring over een gezonde leefstijl draagt bij aan de gezondheid van kinderen, het welbevinden en de schoolprestaties. Het biedt kinderen een betere basis voor hun verdere ontwikkeling.

Meer informatie

JOGG-regisseur Judith Gielens via jgielens@teamsportservice.nl of via 0224-214 774.

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste nieuwsbrief van JOGG. Je kunt je daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief.