Wegwedstrijd & Prestatieloop Den Helder – Schagen

 

Zondag 4 maart 2018 organiseren SV Noordkop Atletiek uit Den Helder en TAS ’82 uit Schagen voor de 23e maal de ‘wegklassieker’ Den Helder – Schagen. Deze 25 kilometer lange wedstrijd en prestatieloop is voor veel atleten de wedstrijd van het voorjaar en een ideale voorbereiding op de marathon van Rotterdam.

Estafette
Voor de vijftiende maal staat een estafette voor drie personen op het programma. De te lopen afstanden zijn ongeveer 9 en 7 kilometer. Deelnemers aan de estafette dienen wel voor eigen vervoer te zorgen. Voor alle deelnemers is er een herinnering aan de finish.

Parcours
De start van de loop is bij Hotel Den Helder, aan de Marsdiepstraat 2. Via de duinen en door het bos ga je richting strandslag Duinoord. Door de duinen, over geasfalteerde paden gaat het parcours verder richting Groote Keeten, het 10-km punt. Daar ga je verder over fietspaden tot ’t Zand, het 15 km-punt. Na een oversteek over het Noordhollandse kanaal loopt de route langs het kanaal en via de Stolpen de polder in, het 20 km-punt, richting Schagerbrug. de laatste vijf km gaat door Schagerbrug en de finish is op de Markt in het gezellige centrum van Schagen.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven t/m 26 februari 2018 via de website http://inschrijven.nl. Betaling gaat met IDEAL