HomeNieuwsVertrouwenscontactpersoon cursus succesvol afgerond

Vertrouwenscontactpersoon cursus succesvol afgerond

Op 12 en 19 juni hebben wij in samenwerking met het NOC*NSF een Vertrouwenscontactpersoon cursus bij Voetbalvereniging Papendrecht georganiseerd. Onder leiding van Erika Hendriks, Expert Sociale Veiligheid van het NOC*NSF, hebben de deelnemers tips, actiepunten en handvatten meegekregen waar zij binnen de vereniging mee aan de slag kunnen gaan. Het is nu aan hen om dit binnen de club of vereniging te implementeren. In totaal hebben 15 personen van 12 verenigingen, waaronder een aantal uit Alblasserdam en Papendrecht, de cursus met succes afgerond.

Marc Bos-Rongen, clubondersteuner Team Sportservice: “Het is belangrijk dat elke vereniging een vertrouwenscontactpersoon heeft. Hij of zij helpt bij incidenten die gaan over grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, intimidatie, agressie en/of discriminatie. In eerste instantie luistert de vertrouwenscontactpersoon en helpt dan de ander op weg met waar ze hun probleem of klacht kunnen neerleggen. Een onmisbare schakel dus voor de vereniging in het opvolgen, bespreekbaar maken én voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Met deze cursus werken we aan een samenleving waar meer mensen in een veilige omgeving kunnen sporten en bewegen.”

Wij zijn voornemens om later dit jaar een terugkomavond voor de deelnemers te organiseren, zodat zij ervaringen met elkaar kunnen delen.