HomeWie is Team SportserviceVacature Buurtsportcoach (makelaar sport en bewegen)

Vacature Buurtsportcoach (makelaar sport en bewegen)

Per 1 mei 2018 is Team Sportservice voor de regio Schagen op zoek naar een energieke en enthousiaste collega voor de functie:

Buurtsportcoach (makelaar sport en bewegen) 24 uur per week

Waar kom je terecht?

Team Sportservice is het lokale sportloket voor diverse gemeenten. Onze taak is het informeren, adviseren en begeleiden van mensen op het gebied van sport en bewegen in combinatie met een duidelijke visie op een gezonde levensstijl en Sociaal Domein. Onze missie?! Alle inwoners van de gemeente tot een gezonde leefstijl stimuleren en hen plezier en een goed gevoel laten ervaren in sport en bewegen. Hierdoor vergroten en versterken we tegelijkertijd het sociale netwerk en de onderlinge maatschappelijke betrokkenheid.

Concreet doen wij dit door:

  • Kinderen in het basisonderwijs goede lessen bewegingsonderwijs te bieden
  • Sport, bewegen en een gezonde levensstijl te stimuleren in een wijk of dorp door samen te werken met scholen, verenigingen en andere partners
  • Sportverenigingen te versterken met ons advies op beleid

Door het versterken en het onderling verbinden, kan iedereen van jong tot oud, naar eigen voorkeur aan sport- en beweegactiviteiten deelnemen.Samenwerken, elkaar stimuleren, motiveren en complimenteren zijn belangrijke kernwaarden voor ons wat samenkomt in een informele werkcultuur, waarin we de mogelijkheid geven om creativiteit en innovatiekracht de vrije loop te laten.

Dit ga je doen

Als Buurtsportcoach ben je de makelaar op het gebied van sport en bewegen. Je netwerkt en verbindt tussen alle betrokken partijen in de buurt. Je gesprekspartners zijn onder andere maatschappelijke organisaties, gemeente, zorginstellingen, welzijnswerk, scholen en inwoners. Je bent in staat vrijwilligers te werven, te enthousiasmeren en te begeleiden in het oppakken van een rol of taak.

Samen met scholen, verenigingen, inwoners en partners in wijk en kern, ontwikkel je programma’s en ideeën op het gebied van sport en bewegen en een gezonde levensstijl die aansluiten bij de wensen en behoeften. Je onderbouwt dit financieel en maakt een vertaalslag in een concreet plan van aanpak, inclusief tijdsplanning. Tevens regisseer je de implementatie hiervan. Je weet hoe je de juiste snaar kunt raken om mensen te motiveren en te stimuleren.

Last but not least, je weet als geen ander hoe je onbewuste of onuitgesproken behoeften boven tafel kunt krijgen door goed te luisteren en door te vragen. Je vertaalt deze in marktkansen en weet binnen onze organisatie de juiste mensen te vinden in de vertaalslag naar producten of diensten.

Dit breng jij mee

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, gericht op sport(management). Je bent bereid om op wisselende tijden en tijdens de schoolvakanties te werken. Je bent een sportief persoon die aanpakt, kansen ziet en deze probeert te verzilveren. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio. De werkdagen en uren zijn in overleg te plannen. Heb je een ALO diploma? Dan heb je al een eerste voorsprong te pakken.

Wij samen

Als wij samen de overtuiging hebben dat er een match is, verwelkomen we je heel graag als nieuwe collega. Behalve een baan die er echt toe doet, kom je in een organisatie die sport en bewegen stimuleert en daarmee harten sneller doet kloppen. Je hebt veel regelruimte, vertrouwen en vrijheid. Als team zijn we zelforganiserend, hebben we een pionierscultuur, geven we elkaar feedback en staan voor elkaar. Je start met een tijdelijk contract. Een verlenging na deze periode is mogelijk, afhankelijk van voortzetting van de opdracht en jouw functioneren. Wat betreft de arbeidsvoorwaarden val je onder de cao Sport, de functie is ingeschaald in schaal 8.

Interesse

Ben je geïnteresseerd en zie je uitdaging in deze functie, dan nodigen we je uit om te solliciteren. Klik hier om te solliciteren. Heb je inhoudelijk vragen over de functie, neem dan contact op met Sabine van Lochem van Team Sportservice Schagen via 0224 – 214 774.

Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst, interne kandidaten genieten voorrang. De sluitingsdatum is 15 april 2017. De gesprekken vinden plaats op 23 april 2018. Een VOG en referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure