HomeVoor jouKinderen

Kinderen

Kinderen zijn van nature veel in beweging. Toch neemt bewegingsarmoede en overgewicht bij kinderen toe. Daarnaast vinden niet alle kinderen gemakkelijk de weg naar een sportvereniging.

 

Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon vindt het belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige manier de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten en bewegen in of dichtbij hun leefomgeving. Dit is van groot belang voor hun gezondheid.

Meer zelfvertrouwen

Bewegen kan ook meer zelfvertrouwen geven en motorische vaardigheden worden optimaal ontwikkeld. Daarnaast is het ook gewoon leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes in beweging te zijn. Met deze motivaties organiseren de buurtsportcoaches van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon verschillende (buurt)activiteiten voor kinderen in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon.

Samenwerking met partners

Ook ondersteunen wij verschillende projecten en initiatieven die erop gericht zijn om kinderen meer en beter te laten bewegen. Hierbij werken wij zoveel mogelijk samen met partners uit de wijk zoals sportaanbieders, scholen, bso’s en welzijnsorganisaties.