HomeTouwtjespringchallenge

Touwtjespringchallenge

Heel de Kop springt!

Touwtjespringen is leuk, simpel en gezond! Tijdens de Nationale Sportweek van 2018 hopen we dat alle basisscholen mee gaan doen met deze Touwtjespringchallenge. Elke groep kan alvast gaan oefenen met de springtouwen die we aan alle scholen hebben afgegeven. Tijdens de Nationale Sportweek maakt de groep een filmpje van hun prestatie en stuurt deze naar Team Sportservice Schagen.

Een leuke challenge voor alle basisscholen! Er zijn 3 niveaus. Bekijk hier het instructiefilmpje:

Drie niveaus:

• Onderbouw: hoeveel kinderen springen over een wiegend touw?
• Middenbouw: hoeveel kinderen kunnen er onder een draaiend touw door rennen?
• Bovenbouw: hoeveel kinderen kunnen inspringen; 1x springen en weer uit een draaiend touw rennen?

Er moet zoveel mogelijk keren gesprongen worden, zonder het touw te raken. Elk kind kan meerdere keren springen. Zo maakt het niet uit of een klas groot of klein is. De groep die het vaakst kan springen wint een leuke prijs!

Doe vast wat inspiratie op met onderstaand filmpje. Een groep Japanse kinderen verbreekt het wereldrecord touwtjespringen!

Prijzen!

Een challenge is natuurlijk niet compleet zonder een prijs. Voor de groepen die met de hele groep het vaakst kunnen springen (elke leerling mag meerdere keren meedoen) zonder te stoppen, hebben we een hele mooie prijs. U krijgt dan een maand lang een beweegkist waarmee allerlei leuke sportieve activiteiten kunnen worden gedaan met de hele school. Bovendien krijgt u een half jaar lidmaatschap van onze Sport & Speluitleen!

Doe mee!

Wat is er nou leuker voor leerlingen om elkaar in de nieuwe klas beter te leren kennen als met een gezamenlijke sportieve activiteit! U kunt uw filmpje via www.wetransfer.com verzenden naar sembakker@teamsportservice.nl. Doet u dit voor 1 oktober 2018. I.v.m. de privacy kunnen we de filmpjes niet publiceren. Scholen kunnen de filmpjes wel zelf op hun eigen social media plaatsen, mits er toestemming is van de ouders. U kunt ons dan taggen door @sportserviceschagen toe te voegen in uw berichten.

Veel plezier!

Wij wensen u heel veel plezier en succes in de voorbereidingen en de uitvoering. Wij verheugen ons er op uw filmpjes te bekijken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freek de Kort: fdekort@teamsportservice.nl, (0224) – 21 47 74.