HomeNieuwsZes Beweegroutes door zes wijken van Schagen

Zes Beweegroutes door zes wijken van Schagen

2,5 kilometer wandelen, joggen, hardlopen. En onderwijl de Schagense wijken (her)ontdekken, genieten van de natuur, buiten zijn en bewegen. Dat is in het kort wat de Beweegroute Schagen inhoudt. Een samenwerking met trim- en atletiekvereniging TAS’82.

 

Het idee is voortgekomen uit het Sportakkoord Schagen. De Beweegroute Schagen is onderdeel van de Schager Wijkenlopen, die in 2021 de tiende editie beleeft.

Hoe veel rondes doe jij?

De Beweegroute moet mensen inspireren om lekker buiten te bewegen en dat kan op veel manieren. Kleintjes kunnen natuurlijk best mee op een stepje of loopfietsje. Ga gezellig met het hele gezin op pad. Over 2,5 kilometer staan verspreid door alle wijken pijlen die de route aangeven. Natuurlijk staat het je vrij om de route meerdere keren achter elkaar te volgen. Afhankelijk van wat jij kunt en hoeveel conditie je hebt.

Elke pijl een andere oefening

Bij de start van elke route staat een bord. Op dit bord staan een korte uitleg en inspiratie voor oefeningen die je bij de pijlen kunt doen. Bij het startpunt kun je een foto maken van het bord met alle oefeningen (wel zo makkelijk als je de route later nog een keer wilt doen). Of je gaat naar deze website en bekijkt de oefeningen hier.

Aanpassing voor rolstoelers

De routes zijn niet allemaal volledig rolstoeltoegankelijk, maar met een kleine aanpassing is het mogelijk om de route met een rolstoel te volgen. Met een rollator zijn de routes goed te volgen.

Deel jouw inspanning met #beweegrouteschagen

Enthousiast geworden? Ga dan op zoek naar de pijlen in de wijken van Schagen en start jouw work-out. Deel jouw inspanning op social media met (hashtag) #beweegrouteschagen en inspireer anderen. Zo motiveer je hen ook om in beweging te komen.

Contactpersoon

Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons kantoor via schagen@teamsporstservice.nl of bel naar 0224 – 214 774.