HomeNieuwsWorkshop: ‘Jouw club klaar voor de toekomst?’

Workshop: ‘Jouw club klaar voor de toekomst?’

Sportopleiding.nl, onderdeel van NOC*NSF, verzorgt cursussen en opleidingen. Een daarvan is ‘Jouw club klaar voor de toekomst?’ “We gaan in gesprek met collega-bestuurders over wat er speelt in jouw club, hoe je de continuïteit kunt waarborgen en daarmee de club naar een gezonde toekomst leidt. We gaan in op mogelijke knelpunten, op ambities én op kansen voor de club. Centraal daarin staat het DNA van de club, visie op gouden driehoek ‘sportaanbod – accommodatie – kader’ en inspelen op maatschappelijke veranderingen.” Dat valt te lezen op de site. 

 

In deze sessie worden sportbestuurders in staat gesteld om hun vereniging juist te positioneren en voor te bereiden op een toekomst met continuïteit. De sessie is opgezet in een samenwerking van sportbonden, gemeenten, lokale sportservices en NOC*NSF. Landelijke, regionale en lokale trends worden besproken, goede voorbeelden komen aan bod en waar je als sportclubs terecht kunt voor ondersteuning.

Keuzes voor een sterke toekomst

Het is vooral een interactieve sessie waarin sportclubs in gesprek gaan met het bepalen van ambities, het betrekken van mensen, het positioneren van de sportclub, alles om te versterken. Met verschillende oefeningen maken de clubs direct stappen en werken toe naar keuzes voor een sterke toekomst.

Onderdelen van het programma:

  • Wat willen je leden?
  • Welke maatschappelijke veranderingen zie je in jouw omgeving?
  • De gouden driehoek, wat levert die mij op?
  • Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?
  • Wat gaan wij doen in onze vereniging?

De sessie kan zowel worden georganiseerd in een tijdsbestek van 1 uur of 2,5 uur inclusief pauze. Deze scholing op locatie (voor meerdere verenigingen of deelnemers) organiseren? Mail naar opleidingen@nocnsf.nlLees hier meer over de opleiding.