HomeNieuwsWethouder Heddes opent fietsproject Doortrappen Schagen

Wethouder Heddes opent fietsproject Doortrappen Schagen

“Schagen is een echte fietsstad. Niet alleen heel veel jongeren, maar ook ouderen pakken regelmatig de fiets om van A naar B te rijden. En nu, tijdens corona, wordt er nog veel meer gefietst. Dus dit initiatief juichen wij van harte toe”, licht wethouder Hans Heddes van Schagen toe. Hij antwoordt op de vraag waarom het project Doortrappen zo belangrijk is voor zijn stad. De wethouder deed donderdag 2 juli de officiële aftrap van het seniorenproject. 

 

De officiële opening van Doortrappen was bij FietsService Schagen aan de Molenstraat. Daar kreeg de wethouder uit handen van onze Team Sportservice-regiomanager Marloes Smit een echte Doortrappen-fietstas met allerlei leuke promotieartikelen voor in het gemeentehuis.

Goed op weg geholpen bij aanschaf

De wethouder kwam voor het officiële moment uiteraard op de fiets naar FietsService. “Ik heb net een nieuwe e-bike gekocht. Er staat nu 48 kilometer op de teller”, lacht Heddes. En vervolgt serieus: “Ik ben goed op weg geholpen bij de aanschaf. Hoe je in een lage versnelling start. En dat je niet te snel op moet trekken. Belangrijke zaken omdat zo’n type fiets een stuk sneller gaat dan een normale.”

Honderd procent zeker op je fiets

Ook de reden voor eigenaar Patrick Venema van FietsService Schagen om goede uitleg te geven bij de aanschaf van een fiets en met zijn zaak ambassadeur te worden van Doortrappen. “Je bewust zijn van je snelheid is heel belangrijk. Vooral bij ouderen. Ik geef klanten altijd mee: bij enige twijfel kom terug! We willen niks liever dan dat je voor honderd procent prettig en zeker op je fiets zit. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor e-bikes, maar voor alle fietsen.

Met nieuwe Doortrappen-fietstas door heel Schagen

Langer kunnen fietsen, veilig fietsen en zelfredzaamheid zijn drie van de punten waar de beide heren het over eens zijn als het aankomt op het nut van een project als Doortrappen. Wethouder Heddes: “Ik heb de site eens goed bekeken, die biedt een prettig overzicht. Alle wetenswaardigheden bij elkaar. Heel veel tips, ook over rijden in groepen bijvoorbeeld. En deze”, klopt hij op zijn gloednieuwe Doortrappen-fietstas, “die gaat eerst mee op vakantie en daarna hangen we hem aan onze gemeentefiets. Kunnen we mooie sier maken als we door de stad fietsen.”

Alle ambassadeurs op een rij

Naast FietsService Schagen zijn ook Profile Westenenk en Marco Bikes ambassadeurs van Doortrappen. In de gemeente Hollands Kroon zijn dat RL Wheels in Hippolytushoef, Schra2Wielers in Breezand, Fietsenconcurrent in Wieringerwerf en Koks2Wielers in Nieuwe Niedorp.