HomeNieuwsWeer veel Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt

Weer veel Nijntje beweegdiploma’s uitgereikt

Afgelopen vrijdag, 6 juli, heeft een grote groep peuters hun Nijntje beweegdiploma in ontvangst mogen nemen bij de Schager gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo.

 

Samen met de ouders en/ of grootouders lieten de peuters zien wat ze allemaal geleerd hebben tijdens het Nijntje beweegprogramma.

Waarom het Nijntje Beweegprogramma?

Als uw kind 2 tot en met 6 jaar is ondergaat het de grootste motorische ontwikkeling. Een goede motorische ontwikkeling draagt bij aan de lichamelijke en mentale gezondheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast helpt bewegen om overgewicht tegen te gaan. Het Beweegdiploma stimuleert kinderen in hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Enthousiaste ouders

Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd: ‘Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!’

Lessen Nijntje Beweegdiploma

Het Nijntje Beweegdiploma is te halen in 20 lessen. De lessen zijn voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar. Uiteraard geldt dat ieder kind zich in zijn/haar eigen tempo mag ontwikkelen. Ook voor iets oudere kinderen die zich wat langzamer ontwikkelen, zijn de lessen zeer geschikt. Na de zomervakantie start er weer een nieuwe groep. Daarvoor kunt u uw kind nog aan melden.

Meld uw kind aan