HomeNieuwsGratis webinar corona en sportverenigingen

Gratis webinar corona en sportverenigingen

sportveld met doel

Het is ons niet ontgaan dat het coronavirus menig verenigingsbestuurder flink wat kopzorgen bezorgt. Hoe hou je de club overeind nu door de maatregelen de inkomsten stagneren en veel kosten door lopen? Hoe hou ik binding met mijn leden en blijven leden wel lid van onze vereniging? Op welke wijze communiceer ik met mijn leden? Zit er een limiet aan het aantal deelnemers van een activiteit? Dit is zomaar een greep uit de vragen waar verenigingen mee te maken kunnen hebben in deze periode.

 

Sportseizoenen worden uitgesteld of niet of slechts gedeeltelijk hervat. Gelukkig zijn er inmiddels nieuwe richtlijnen en is gezamenlijk buiten sporten voor de jeugd, jongeren en volwassenen, onder voorwaarden, weer mogelijk. Natuurlijk is het altijd belangrijk om vooruit te kijken en, nu zeker, in te schatten wat de financiële gevolgen van deze crisis zijn en hoe je daar als vereniging op kunt anticiperen. Inmiddels zijn al verschillende maatregelen genomen en zijn noodfondsen in het leven geroepen waar ook verenigingen aanspraak op kunnen maken. Daarnaast kunnen verenigingen zelf wat doen om inkomsten te genereren.

Webinar voor verenigingen

Om de verenigingen bij deze vraagstukken te helpen, organiseren verenigingsadviseurs van de Team Sportservice-kantoren Den Helder, Schagen en Hollands Kroon een interactief webinar. Daarin zetten zij de belangrijkste maatregelen en tips voor sportverenigingen op een rij. Het webinar bestaat uit een algemeen informatief gedeelte en een interactief gedeelte waarin verenigingen en sportaanbieders vragen kunnen stellen.

Juridisch specialist geeft antwoorden en tips

Tijdens het webinar geeft Peter van der Aart, juridisch specialist van Team Sportservice en Sportkader, antwoorden en tips. Denk aan de regels en voorwaarden van de noodfondsen, hoe om te gaan met contributie, contracten en het uitbetalen van salarissen en vrijwilligersvergoedingen.

Plan van aanpak en checklist

Tijdens het webinar wordt er onder andere een verwijzing gemaakt naar de checklist van het NOC*NSF en protocollen van de sportbonden. Tevens staan wij stil bij het indienen van een plan van aanpak bij de gemeente voor het opstarten van activiteiten. Mocht je vooraf al vragen hebben, dan kun je die bij het inschrijfformulier alvast noteren of per e-mail aan ons doorgeven

Meld je aan voor het webinar

Het webinar is online en vindt plaats op donderdag 14 mei van 16.30 tot 17.30 uur. Meld je aan via het inschrijfformulier. Voor aanvang van het webinar ontvang je per e-mail een link waarmee je het webinar online kunt volgen.