HomeNieuwsVersoepelingen sport na 5 juni 2021

Versoepelingen sport na 5 juni 2021

Juichend team

De mogelijkheden voor sporten worden verruimd. Er geldt echter nog wel een aantal voorwaarden. We zetten ze voor je op een rij. 

 

 1. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn.
 2. Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
 3. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
 4. Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
 5. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
 6. Kleedkamers en douches zijn geopend.
 7. Sportkantines zijn open.
 8. Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen.
 9. Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club.
 10. Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. Bij professionele wedstrijden mogen er wel toeschouwers aanwezig zijn.
  1. Zonder coronatoegangsbewijzen mogen er maximaal 50 toeschouwers aanwezig zijn. Met coronatoegangsbewijzen mag 100% van de zitcapaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden.

Verder volgen wij nog steeds de richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF.