HomeNieuwsValpreventie In Balans iets voor u?

Valpreventie In Balans iets voor u?

Valpreventie In Balans

De media berichtte er de afgelopen weken volop over: uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal mensen dat overlijdt door een val, in de laatste vijf jaar met zestig procent is toegenomen. Bij de meeste valpartijen is het slachtoffer van hoge leeftijd.

Om ouderen weerbaarder te maken tegen valincidenten start Team Sportservice Schagen i.s.m. LSBO Hollands Kroon en Oefentherapie- en Mensendieckpraktijk POM in Hippolytushoef het valpreventieprogramma In Balans. Om het programma toe te lichten worden op 11 en 13 december in de kantine van VV Succes informatiebijeenkomsten georganiseerd. Geïnteresseerden van 75 jaar en ouder worden uitgenodigd deze bij te wonen.

Valpreventieprogramma In Balans

Ook als je ouder wordt, wil je zelfstandig de dagelijkse dingen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met je lichaam. Dat betekent stevig op je benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met de cursus In Balans kun je een enorme verbetering van je spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat je letterlijk steviger in je schoenen staat. Bovendien verbetert je algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

Informatiebijeenkomst en aansluitende cursus

Je kunt een informatiebijeenkomst bijwonen op maandag 11 december van 13.30-15.00 uur of woensdag 13 december van 10.00 – 11.30 uur. Tijdens de informatiebijeenkomst in de kantine van VV Succes, wordt de cursus In Balans nader toegelicht, maar worden de aanwezigen ook geïnformeerd over achtergronden en oorzaken van valongevallen.

De aansluitende cursus In Balans bestaat uit een oefenprogramma van 12 weken waarbij iedere bijeenkomst deels bestaat uit praktische oefeningen en deels uit informatie. Juist deze mix van informatie en praktijk maakt de cursus tot een uniek geheel! De cursus, die in januari 2018 start, wordt gegeven door gediplomeerd docent Jeannette Boer-Hoogesteger van Oefentherapie- en Mensendieckpraktijk POM. Deze praktijk is aangesloten bij Mens & Co. Het bijwonen van de informatiebijeenkomst verplicht  je nog niet tot deelname aan de cursus.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Aanmelden voor één van de informatiebijeenkomsten kan tot uiterlijk 4 december. Neem hiervoor contact op met Sabine van Lochem van Team Sportservice Schagen, tel. 0224 – 21 47 74, e-mail svanlochem@sportservicenoordholland.nl, of via onderstaand aanmeldformulier. Kosten voor het bijwonen van de informatiebijeenkomst zijn 2 euro per persoon, inclusief een kopje koffie. Dit betaalt u op de dag zelf.