HomeNieuwsTopsportfonds voor sporttalent in Schagen

Topsportfonds voor sporttalent in Schagen

Om Schagense topsporters en verenigingen met beperkte financiële middelen zoveel mogelijk kans te geven om zich te ontwikkelen, komt de gemeente Schagen met een topsportfonds.

Talenten en verenigingen kunnen er vanaf 1 januari 2019 een beroep op doen. Individuele sporters kunnen maximaal 1000 euro krijgen, voor teams en verenigingen is dat 2500 euro.

Gisteren gaven wethouder Joke Kruit en Ellis van der Weerden, directeur van het Olympisch Netwerk Noord-Holland het startschot in de Spartahal. Kruit: ,,Wij zijn supertrots op onze sporttalenten. Topsporters zijn een voorbeeld voor anderen. Met dit topsportfonds willen we hen financieel ondersteunen, zodat zij bij de nationale of internationale top kunnen komen of blijven.”

In 2019 is er 77.000 euro beschikbaar en dat bedrag loopt ieder jaar op tot bijna 105.000 euro in 2022. Aanvragen kunnen worden gehonoreerd tot het maximale jaarlijkse beschikbare bedrag is bereikt. Aanvragen kunnen vanaf 17 december worden ingediend via de site van het Olympisch Netwerk. Dit kan dan ook via www.schagen.nl.

Bron: Noordhollands Dagblads