HomeNieuwsTeam Sportservice en het coronavirus

Team Sportservice en het coronavirus

Team Sportservice volgt de adviezen van het RIVM en de GGD met betrekking tot het coronavirus. Dus zorg voor een goede hygiëne, was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Kijk op de site van het RIVM voor alle vragen en antwoorden. Hier houden we je op de hoogte van het al dan niet door laten gaan van onze activiteiten. Ons kantoor is fysiek gesloten, maar uiteraard wel bereikbaar wanneer je vragen hebt. Het gebruikelijke nummer: 0224 – 214 774 is doorgeschakeld en wordt dus beantwoord. 

 

[UPDATE 24 juni 2020]: Alle antwoorden op vragen over sport staan te lezen op de site van het RIVM.

[UPDATE 30 april 2020]: Jongeren tot en met 18 jaar mogen georganiseerd met begeleiding in de buitenlucht sporten. Tot en met 12 jaar geldt geen 1,5 meter afstand, daarboven wel. Volwassenen boven 18 jaar geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook wanneer zij sporten met begeleiding.

[UPDATE 22 april 2020]: Kinderen tot en met 12 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en 18 jaar kunnen dat ook, maar dan op 1,5 meter afstand. Voor allebei geldt: wedstrijden niet toegestaan.

[UPDATE 31 maart 2020]: In de persconferentie van 31 maart werd bekendgemaakt dat scholen, horeca en sportaccomodaties tot dinsdag 28 april gesloten blijven. Het kabinet beslist de week daarvoor of de maatregelen nog verder worden verlengd. 

[UPDATE 23 maart 2020]: Ook voor Team Sportservice heeft de gezondheid van Nederland de hoogste prioriteit en volgen wij de richtlijnen van de regering en het RIVM. Dat betekent dat alle activiteiten van Team Sportservice, ongeacht waar deze plaatsvinden tot 1 juni komen te vervallen.

[UPDATE 15 maart 2020]: Waarschijnlijk heeft het laatste nieuws rondom het coronavirus je al bereikt. Op zondag 15 maart heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten tot ingrijpendere maatregelen en adviezen met betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Sportvereniging of sportgerelateerde organisatie?

Alle sportverenigingen, sport- en fitnessclubs sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met dinsdag 28 april.

Alle informatie vanuit NOC*NSF aangaande dit onderwerp is te vinden op de website van NOC*NSF.

Meer over de adviezen het NOC*NSF staat hier te lezen.