HomeNieuwsVoorrondes NK Stoepranden met Team Sportservice en handbalclubs

Voorrondes NK Stoepranden met Team Sportservice en handbalclubs

NK Stoepranden Jantje Beton

Wie wint de voorronde NK Stoepranden in een van de zeven plaatsen in Hollands Kroon of Schagen? Daag jezelf en je vriendjes, buren, broertjes en zussen uit. Geef je op voor een voorronde van dit oer-Hollandse spel. We zijn in Breezand, Nieuwe Niedorp, Petten, Schagen, Hippolytushoef, Anna Paulowna en ’t Zand. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK in 2021 voor de vijfde keer. De eerste voorronde is vrijdag 21 mei in Breezand.

 

Gezelligheid in de buurt

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden om samen buiten te spelen.

Door naar landelijke finale

De voorrondes voor het NK in de zeven wijken zijn echter alleen weggelegd voor jeugd tussen 6 en 14 jaar. We hebben twee categorieën: 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. Per gemeente stromen twee kinderen uit beide categorieën door naar de landelijke finale. Dat is op een zondag in september. De voorrondes zijn op de handbalvelden van zeven verenigingen.

Laagdrempelig en leuk

Dit jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement.

Aanmelden

Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan op Noord-Holland Actief. Of kijk even hier (onderaan staan de aanmeldlinks). Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of Esther de Vries: edevries@teamsportservice.nl.