HomeNieuwsStoptober voor verenigingen

Stoptober voor verenigingen

Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. Rokers in heel Nederland helpen elkaar vanaf 1 oktober weer om te stoppen met roken. GGD Hollands Noorden nodigt ook sportverenigingen uit om mee te doen aan Stoptober 2018.

Ook uw vereniging kan meedoen met Stoptober en zo uw leden stimuleren om met behulp van de speciale app, website en social media te stoppen met roken. U kunt bovendien gratis materialen aanvragen, zoals posters en flyers die u binnen uw vereniging kunt verspreiden. Ook kunt u gebruik maken van Stoptober-banners op uw site en intranet.

Stoptober vergroot de kans op definitief stoppen

Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. Veel rokers graag willen stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring leert dat Stoptober rokers over de drempel helpt. Na 28 dagen niet roken, heb je vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken.

Lees hier het Themarapport Roken Jongvolwassenenmonitor 2017

Stoptober pakt het positief aan

Het succes van Stoptober heeft alles te maken met de positieve aanpak. Elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. Ook dit jaar zijn een aantal bekende Nederlanders, zoals Katja Schuurman, Jan Slagter en Kees van der Spek ambassadeur voor Stoptober om deelnemers een hart onder de riem steken.

Persoonlijke begeleiding voor uw medewerkers

Naast de gratis materialen die u kunt aanvragen zijn er ook nog andere mogelijkheden waarmee u net een stapje verder kunt gaan. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar voor ondersteuning bij het stoppen met roken, zoals face to face-begeleiding door stopcoaches of wekelijkse video’s voor leden. Deze programma’s worden tegen een kleine vergoeding aangeboden.

Meer weten over Stoptober?

Kijk op www.stoptober.nl. Wilt u de gratis materialen voor uw verenging of meer weten over de begeleidingsmogelijkheden? Neem dan contact op met Marloes Bosselaar, mbosselaar@ggdhn.nl.

In 2018 wordt de campagne voor de vijfde keer in Nederland georganiseerd door de KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, het Longfonds en in samenwerking met het Trimbos instituut en de GGD’en.

www.stoptober.nl