HomeNieuwsSporten met beperking: wat doe je, wat wil je, waar loop je tegenaan?

Sporten met beperking: wat doe je, wat wil je, waar loop je tegenaan?

Aangepast sporten wielrennen

Eerlijk is eerlijk… Als je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, is het niet altijd heel makkelijk om een sport te vinden die bij je past. Niet alle clubs zijn ingericht op jou. Terwijl je misschien juist heel graag in beweging komt (of blijft).

 

Dus waar begin je met je zoektocht, wat zou je willen, wat past bij je en zijn er zaken waar je tegenaan loopt in je zoektocht? We willen het allemaal weten. Zodat we je zoektocht makkelijker kunnen maken. Dus: help je mee? Vul de enquête in en maak het voor jou en al die anderen makkelijker om een sport van je gading te vinden.

Waarom wil jij sporten?

Er zijn redenen te over om aan sport te doen. Je wilt sterkere spieren, afvallen, onder de mensen zijn, buiten bewegen of de kick van het wedstrijdelement voelen. Maar door een beperking kan het zijn dat dit niet zomaar lukt. Je bent bang, ervaart pijn, bent vaak te moe of vindt sommige activiteiten gewoon niet leuk. Maar het kan ook zijn dat je niet weet wat je wel en niet aan kunt met je beperking.

Jouw hulp is zoooo waardevol

Op veel vragen hebben we een antwoord. En hebben we het niet, dan zoeken we het. Je kunt daar zelf een handje bij helpen. We hebben – sorry, want het is best een lange – vragenlijst opgesteld. Maar… juist door die vele vragen krijgen we wel het allerbeste beeld van wensen, behoeften, mogelijkheden en knelpunten. Je helpt dus jezelf en anderen door de vragen even rustig door te nemen en beantwoorden.

Vul nu de enquête in

Help je mee? Want zoals de reclamespot van dit moment zegt: ‘ik ben onbeperkt mezelf’. Vul in: Sporten met een beperking: wat doe je, wat wil je en waar loop je tegenaan?