HomeNieuwsSnelle tijden bij de Scholierenveldloop in Schagen

Snelle tijden bij de Scholierenveldloop in Schagen

De jaarlijkse Scholierenveldloop in Schagen die traditioneel plaatsvindt op de atletiekbaan van TAS ’82 werd woensdag 12 oktober goed bezocht. De veldloop maakte voor het tweede jaar deel uit van een ware atletiek 4-kamp. Maar liefst 240 deelnemers waagden zich als echte atleten aan de diverse atletiekonderdelen.

Snelle tijden
De frisse omstandigheden van deze middag stonden snelle tijden niet in de weg, er werd ontzettend hard gelopen door de kinderen verdeeld over 14 startgroepen. De jongste deelnemers uit groep 1 en 2 trapten af, zij liepen een ronde van 500 meter over het gras en de atletiekbaan van het TAS ’82 op hun snelst. De leerlingen uit groep 3 tot en met 8 mochten een parcours afleggen van ongeveer 1000 meter.
Lekker appeltje
Onder aanmoediging van Druppie, de mascotte van JOGG deden de jongens en meisjes allemaal ontzettend hun best om zo snel mogelijk over de finish te komen. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) wil de kinderen en hun ouders bewust maken van het nut van gezonde voeding en het drinken van water. Na de finish was het dan ook uitpuffen met een lekker appeltje gesponsord door de Albert Heijn uit Schagen en een verfrissend glaasje water. De snelste drie lopers en loopsters mochten direct door naar het podium waar zij beloond werden met een medaille. Alle deelnemers kregen een vaantje als herinnering aan hun topprestatie.

Atletiek 4-kamp
Naast de scholierenveldloop konden de deelnemers ook het kogelstoten, verspringen en 40 meter sprinten uitproberen. Zij konden met een scorekaart op eigen gelegenheid de onderdelen afgaan en samen met de scholierenveldloop maakte dat de vier onderdelen van de atletiek4kamp compleet. Met een volledig ingevulde scorekaart kon er dan nog gegrabbeld worden in de grabbelton. De scorekaarten werden veel opgehaald en de onderdelen werden fanatiek afgegaan. Een groot succes dus. Op naar volgend jaar maar weer!Foto’s en uitslagen
Bekijk nu alle uitslagen en de foto’s.Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, Sanne de Wit of tel: 0224 214774.