HomeNieuwsSchager wijkenlopen in aantocht

Schager wijkenlopen in aantocht

In mei en juni kan op vijf donderdagavonden worden meegedaan aan de 9e editie van de Schager Wijkenlopen. Op donderdagavond 9 mei start de eerste loop bij Rugby Club RUSH in de wijk Groeneweg. De wijken Hoep Noord/Zuid, Centrum, Waldervaart en Muggenburg volgen in de weken daarna. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf vanaf 18.30 uur. Wekelijks klinkt het startschot om 19.30 uur.

Vijf wijken

Evenals voorgaande jaren is Schagen voor dit evenement in vijf wijken verdeeld. In elke wijk is een ronde uitgezet van (ongeveer) 2,5 km. De ronden kunnen maximaal 4 keer worden gelopen, oftewel 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km. Het startschot klinkt wekelijks om 19.30 uur. De inschrijving start vanaf 18.30 uur.  Meedoen kost €2,50 per keer (jeugd tot en met 17 jaar GRATIS). Een stempelkaart voor de 5 lopen kost €10,-. Bij elke accommodatie zijn toiletten, kleedruimte en douches aanwezig. Wandelaars kunnen dit jaar ook weer meedoen. De maximale afstand voor wandelaars is 5 km, 2 ronden. Tijdens de laatste avond (Muggenburg) kunnen bedrijven/ organisaties ook als (estafette)team deelnemen aan de businessrun.

Datum Wijk Startplaats Adres

DatumWijkStartplaatsAdres
9 meiGroeneweg Rugby Club - RushWilgenlaan (achter P- plaats)
16 meiHoep N / ZClusius collegeDe Boomgaard 9
30 meiCentrumRegius college - sporthal, Oranjelaan via HofstraatRegius College Oranjelaan, via Hofstraat
6 juniWaldervaart
Nieuw Parcours
Zwembad De WielWielewaal
13 juniMuggenburgAtletiekbaan TAS’ 82
(ook Businessrun)
Trambaan, achter de Spartahal Zuiderweg 2a

Wijkvereniging Hoep Zuid bestaat dit jaar 25 jaar en geeft een extra feestelijk tintje aan de wijkenloop in Hoep Zuid op donderdag 16 mei 2019.

Doel

Het doel van de wijkenlopen is om de saamhorigheid in de wijk te vergroten. De recreatieve loop (er is geen tijdwaarneming) is voor jong en oud en past uitstekend in het programma van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Alle kinderen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen in Schagen ontvangen voor de meivakantie een flyer met informatie over de wijkenlopen waaraan zij gratis kunnen deelnemen. Voor de school waarvan de meeste kinderen deelnemen is er een mooie prijs beschikbaar gesteld door Team Sportservice Schagen. Ook Omring Thuiszorg en vele andere sponsoren maken de wijkenlopen dit jaar weer mogelijk.

Informatie

Doe jij ook mee aan de Schager Wijkenlopen? De organisatie hoopt op een grote opkomst, jong en oud. Voor de eerste drie kinderen, jongens/ meisjes, is er een medaille. Als je tenminste 3x een podiumplaats hebt gehaald dan is er een ‘gratis’ lidmaatschap bij TAS’82 voor 1 jaar. Daarnaast krijg je in elke wijk een gratis zwemkaartje voor Zwembad De Wiel, mogelijk gemaakt door Schagen Actief.
Ga voor meer informatie naar www.tas82.nl of neem contact op met Co Wiskerke via: j.wiskerke@quicknet.nl of pr@tas82.nl.