HomeNieuwsSchager Wijkenlopen dit jaar in aangepaste vorm

Schager Wijkenlopen dit jaar in aangepaste vorm

Co Wiskerke Joke Kruit en Monique de Vries

We hebben goed nieuws. De Schager Wijkenlopen 2021 gaan door. Dit jaar alleen in aangepaste vorm. De tiende editie van deze populaire loop door de wijken van Schagen willen we graag groots vieren. En daarom schuift deze een jaar op. Uiteraard ook door beperkingen die corona met zich meebrengt is het niet mogelijk om met zoveel mensen tegelijk door de buurten te rennen of wandelen. Daarom wordt de wijkenloop verspreid over meerdere weken. Op 10 mei is de eerste wijk aan de beurt: Groeneweg.

 

De organisatie is in handen van TAS’82 en Team Sportservice. We willen de Schager Wijkenlopen wel heel graag levend houden. Daarom hebben we voor dit jaar besloten om er de Wijkenloop-weken van te maken. Vorig jaar hebben we met de gemeente zes Beweegroutes van 2,5 kilometer uitgezet. Een initiatief dat voortkwam uit het Sportakkoord. Met pijlen op de grond kun je die volgen. Deze routes gaan we nu gebruiken voor de Schager Wijkenloop-weken.

Voor alle leeftijden

Dit jaar geen startschot, maar een zelfgekozen dag en tijd om de wijkenloop hardlopend of wandelend te doen. Iedereen kan meedoen, het is voor alle leeftijden. En ga vooral samen op pad, rekening houdend met de coronamaatregelen uiteraard. Want samen bewegen motiveert en stimuleert en is gezelliger. Inschrijven is mogelijk via www.noordhollandactief.nl en deelname is gratis.

Ga op pad met opa en oma

Extra optie om de loop nog uitdagender te maken is om een planning te maken. Je kunt jezelf een doel stellen. Bijvoorbeeld: ik doe mee in drie verschillende wijken of ik doe mee in elke wijk. Ik loop elke week een of misschien wel twee rondjes. Ik ga samen met een vriend of vriendin of ik ga een route wandelen met opa en oma. Je kunt zoveel bedenken om bewegen leuk en uitdagend te maken. Daarnaast staat er aan het begin van alle routes een bord met oefeningen die je kunt doen tijdens de route. Nog meer uitdaging.

Geld ophalen voor A Local Step

Stichting A Local Swim Schagen doet in een aantal weken mee aan het initiatief. Niet zwemmend, maar in aangepaste vorm: A Local Step. Je kunt je als individu of team laten sponsoren voor dit goede doel. A Local Step haalt geld op voor de spierziekte ALS. Dus als je meedoet in de wijkenlopen van Waldervaart, Nes Noord of Muggenburg, van 1 tot 20 juni, is het mogelijk om aan sponsoren geld te vragen dat je weer doneert aan A Local Step. Op de speciaal aangemaakte site kun je er meer over lezen.

Sponsoren geven prijzen weg

Van Slageren Keukens, Rob Mars Fysiotherapie, De Jong en Roos, Sport2000 Bouwes, SKRS kinderopvang en zwembad De Wiel sponsoren diverse prijzen. Wat moet je doen om kans te maken? Heel makkelijk. Een foto van jouw wijkenloop op je eigen social media plaatsen: Facebook of Instagram. En zet er de hashtag wijkenloopschagen of teamsportserviceschagen bij. Je kunt ook een mail met je foto sturen naar mdevries@teamsportservice.nl. Elke maandag verloten we een aantal prijzen onder de jeugd en de volwassenen die hebben meegedaan. Met je inschrijving via noordhollandactief.nl zijn ook nog mooie prijzen te winnen.

Alle wijken doen mee

De eerste route gaat door wijk Groeneweg: van 10 tot en met 16 mei. Daarna volgt Hoep Noord en Zuid: 17 tot en met 23 mei, dan het Centrum van 24 tot en met 30 mei. Waldervaart: 31 mei tot en met 6 juni, Nes Noord: 7 tot en met 13 juni en als laatste Muggenburg: 14 tot en met 20 juni. De routes en beschrijvingen zijn hier te vinden