HomeNieuwsOproep aan inwoners Slootdorp: denk mee over inspiratietuin

Oproep aan inwoners Slootdorp: denk mee over inspiratietuin

Inspiratietuin Slootdorp

Denk, doe en bouw mee aan de realisatie van een inspiratietuin in Slootdorp. Sandra Keijzer, Slootdorpsbelangen, de gemeente Hollands Kroon en wij roepen alle inwoners van Slootdorp op. De tuin voor 0 tot 100 jaar moet naast basisschool De Meertuin komen. Wil je meedenken hoe die eruit moet komen zien? Kom naar de bewonersbijeenkomst op donderdag 27 oktober.

 

Sandra Keijzer woont in Slootdorp en startte ongeveer twee jaar geleden met een eerste ontwerp. “Ik heb een inspiratie- en natuurtuin getekend om een inspirerend buitenterrein te ontwikkelen voor jong en oud. Nu is het de beurt aan de inwoners om mee te denken. De tuin is per slot van rekening voor hun bedoeld.”

Bewegen, spelen, natuur, kennismaken

Het idee is een plek creëren waar mensen kennismaken met elkaar, lekker bewegen, elkaar inspireren, genieten van de natuur, varen, spelen, vissen. Of zich verwonderen door de activiteiten op het gebied van natuurbeleving en duurzaamheid. “Wat wij nu willen weten is: waar is behoefte aan? Wat vinden onze inwoners nu echt een aanvulling op ons mooie dorp? Dit is een mooie kans om je stem en wensen te laten horen”, roept de initiatiefnemer op.

Voortgekomen uit Sportakkoord

Team Sportservice is vanuit de beweeggedachte als partij aangesloten. De Meertuin en de voetbalvereniging dienden een aanvraag in het Sportakkoord. Ze wilden graag een pannaveld. Daar boog een klankbordgroep zich vervolgens over en die kwam met de opmerking: ‘prima, maar er ligt nog een braakliggend terrein naast. Wat kunnen we daarmee?’ Dus we zijn contact gaan leggen met de gemeente, Slootdorpsbelangen en met Sandra. Bleek dat zij al een heel plan had liggen.

En nog wat handen nodig

De uitgangspunten van de tuin zijn een combinatie van natuur, duurzaam, saamhorigheid en zingeving. Op de bewonersavond lichten we onze visie en het eerste ontwerp van de inspiratietuin toe. Geïnteresseerden kunnen daar hun mening over geven en hun idee toevoegen. We verzamelen alle ideeën en aanvullingen om een ontwerp te maken waar iedereen blij van wordt. En we hebben nog wat handen nodig om de tuin ook echt aan te leggen.

Aanmelden

De bewonersbijeenkomst is donderdag 27 oktober met om 19.15 uur de inloop en om 19.30 uur de aftrap. Locatie: basisschool De Meertuin, Kon. Beatrixlaan 1 in Slootdorp. Aanmelden kan via info.inspiratietuin@gmail.com. Ook als je niet aanwezig kunt zijn, maar wel inbreng wilt delen, dan kun je mailen naar dit adres.