HomeNieuwsOp twee plekken van start met de Nationale Diabetes Challenge

Op twee plekken van start met de Nationale Diabetes Challenge

Bas van de Goor Nationale Diabetes Challenge

Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor je geheugen en een half uur per dagen met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Logisch dus dat we meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge. Op maandag 17 mei starten deelnemers om 10.00 uur vanaf het Fitveld in Schagen en dinsdag 18 mei vanaf beweegplein the Movement in Middenmeer.

 

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven voor de groepschallenge. Deze is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, iedereen kan meelopen. Je werkt samen met anderen op een eenvoudige manier aan je gezondheid. We gaan elke week op dezelfde dag op pad. Op maandag in Schagen en dinsdag in Middenmeer. De twintig-wekenchallenge wordt afgesloten met een landelijk evenement.

Topsporter volleybal

Het initiatief van de NDC komt bij Bas van de Goor vandaan. De voormalig topsporter volleybal zet zich al jaren in voor een gezondere leefstijl bij mensen met diabetes.

Meer sociale contacten

De initiatiefnemer ziet dat de NDC positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes heeft. Bas van de Goor: “Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. En ze geven hun leven een hoger cijfer en hebben meer sociale contacten gekregen.”

Twintig weken aaneen

De NDC is een laagdrempelige opstap naar beweging. In totaal gaan de groepen in Schagen en Middenmeer twintig weken achtereen aan de wandel. Tijdens de wandelingen wordt uiteraard rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. Deelname is gratis en je bent niet verplicht elke week aanwezig te zijn.

Aanmelden

Aanmelden voor de wandelchallenge kan op de speciale pagina die Team Sportservice aangemaakt heeft. Die is voor Schagen hier te vinden en voor Middenmeer hier.

Wil je meer weten, neem dan contact op met Sanne Melching via smelching@teamsportservice.nl of 0224-214774.