HomeNieuwsOok op Zandhope en St Jozef kunnen kinderen water tappen

Ook op Zandhope en St Jozef kunnen kinderen water tappen

Opening watertappunt t Zand

“Het is lekker en gezond.” Roept een van de leerlingen van de Zandhope. “En het is goed voor je”, vult een klasgenootje van de basisschool in ’t Zand hem aan. Maandagmiddag 10 mei mochten leerlingen Emily en Pride samen met wethouder Sigge van der Veek het watertappunt op het schoolplein van de Zandhope en de Sint Jozefschool openen. Onder het toeziend en swingend oog van onze mascotte Druppie vulden zij de eerste drie waterflesjes met zuiver kraanwater.

 

“Her en der in de gemeente hebben we deze watertappunten nu staan. We willen namelijk liever dat kinderen water drinken dan fris. Juist in de openbare ruimtes door het hele land zie je steeds meer van deze punten. En ook bij ons in de gemeente uiteraard. Schoon water in ons land, gelukkig hebben we er meer dan genoeg van. En omdat het punt op het schoolplein staat, kunnen kinderen ook als de school dicht is gebruikmaken van de tap”, aldus wethouder Van der Veek.

Drinkwater centraal in de les

“Vriend en vijand is het erover eens. Water drinken is gezond. Nu is het onze verantwoordelijkheid om dit aan onze kinderen duidelijk te maken.” De weken na de opening stond drinkwater ook centraal in de lessen op de Zandhope en de Sint Jozefschool.

Subsidie op waterpunten

Om kraanwater drinken op meer scholen te stimuleren is er de subsidie Watertappunten. Scholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen om een watertappunt te kopen. Heeft jouw school al een binnenwatertappunt, maar heb je een extra punt nodig? Of is er al een tappunt buiten, maar is het niet mogelijk om er bidons mee te vullen? Ook dan kun je de subsidie aanvragen. Lees hier of je in aanmerking komt voor deze subsidie.

Of neem contact op met JOGG-regisseur Melissa Deenstra.