HomeNieuwsOok Sint Barbaraschool omarmt DrinkWater-campagne

Ook Sint Barbaraschool omarmt DrinkWater-campagne

De leerlingen van de Sint Barbaraschool in Tuitjenhorn trapten maandagochtend 24 februari 2020 het schoolbrede thema ‘Lekker gezond’ af. De school doet mee met de landelijke JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) DrinkWater-campagne. Ook mascotte Druppie mocht uiteraard niet ontbreken op deze feestelijke dag. De menshoge mascotte is de wandelende promotor van water boven suikerdrankjes.

 

Wethouder Sigge van der Veek ging met de kinderen van groep 8 in gesprek over het belang van water drinken. Hij overhandigde speciale borden waarmee de kinderen zien hoeveel suiker sommige dranken bevatten en hoeveel je moet bewegen om dat weer te verbranden.

De kinderen in de andere groepen en die van de peuterspeelzaal maakten kennis met Druppie waarna zij onder leiding van vakleerkracht Tim enthousiast een dans uitvoerden.

Minder suiker, meer water

Kinderen en hun ouders worden gestimuleerd om op school en thuis vaker water te drinken in plaats van suikerhoudende dranken. In de themaweek geeft een diëtist bovendien voedingslessen op de school in Tuitjenhorn. Dit in het kader van het programma ‘Ik Lekker Fit’ dat door de gemeente Schagen wordt ondersteund.

Water is normaalste zaak van de wereld

De gemeente wil namelijk kinderen en hun ouders laten ervaren dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. En dat je je er gezonder en fitter bij gaat voelen. Water drinken moet, wat de gemeente betreft, weer de normaalste zaak van de wereld worden.

De DrinkWater campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht wordt door de basisscholen, peuterscholen en kinderopvang goed ontvangen. Dit blijkt uit de toename van ‘gezonde dagen’ en ‘waterbreaks’ in de week. Daarbij wordt in pauzes water gedronken en fruit gegeten.

Meerjarig programma

De JOGG-aanpak is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en omgeving. Dit resulteert in een meerjarig programma met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders.

Obesitas verminderen

Het doel is om overgewicht en obesitas bij jongeren te verminderen. Onze JOGG-regisseur Melissa Deenstra coördineert de initiatieven. Voor meer informatie kijk op  www.jogg.nl.