HomeNieuwsDe toekomst voor sportclubs

De toekomst voor sportclubs

bjieenkomst voor sportaanbieders

De 25 sportbestuurders uit de Noordkop waren positief over de online bijeenkomst die we 1 februari hielden. We wilden weten hoe de situatie is bij de verenigingen in deze coronatijden, waar ze behoefte aan hebben en hoe wij het aanbod op deze behoeften en vragen af kunnen stemmen. Download hier de hele powerpointpresentatie van de bijeenkomst

 

Juiste mensen op de juiste plek

Hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek in het bestuur en in je commissies? Wat is de juiste samenstelling? We willen graag onze bekendheid en aanbod vergroten en liefst jonge leden werven. Financieel gezond blijven, hoe doe je dat?

Maatschappelijke taak

Naast de basis op orde krijgen (ledenaantal, vrijwilligers, financiën), krijgen verenigingen ook te maken met allerlei maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen. En wat is onze maatschappelijke rol? Moeten we onze accommodatie verhuren aan andere organisaties of bedrijven? Of de kantine wellicht delen? In hoeverre ben je daar als sportbestuurder op voorbereid? In de gesprekken die we voerden met de bestuurders kwamen er vragen, maar ook antwoorden.

Verder in april 2021

Vanaf april gaan we bijeenkomsten houden over dit soort onderwerpen.