HomeNieuwsNieuwe beweegactiviteiten voor 65-plussers Wieringermeer

Nieuwe beweegactiviteiten voor 65-plussers Wieringermeer

Valpreventie In Balans

65-plussers in de Wieringermeer kunnen sinds september 2019 volop gebruik maken van diverse beweegactiviteiten van Sportdorp Wieringermeer. De activiteiten zijn speciaal afgestemd voor ouderen die graag willen bewegen en onder de mensen willen blijven komen. Er is voor elk wat wils en de kosten variëren van gratis tot een paar euro. U kunt zich daar nu voor aanmelden.

Sportdorp Wieringermeer is samen in beweging, een project voor 65+ers in de vier kernen van Wieringermeer: Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. Met meer voorzieningen wordt ook gezorgd voor een betere leefbaarheid!

                                                 Meld u aan

Nog meer activiteiten

Bovengenoemde opsomming is nog lang niet alles! De details van alle activiteiten zijn nog niet helemaal bekend maar we kunnen wel alvast bekend maken dat u in Middenmeer bij Tennisclub Middenmeer en in Wieringerwerf bij Tennisclub de Maaier kunt gaan tennissen en dat Advendo rollatorgym gaat verzorgen. Ook komt er Wandelsport met fitheidsoefeningen van Atletiekvereniging Wieringermeer en Vido en een wandelbootcamp van Fysio & Fitness Middenmeer. Flevo Middenmeer gaat ook Walking Football verzorgen.

Valpreventiecursus In Balans

Bent u bang om te vallen? Doe er wat aan! Het valpreventieprogramma In Balans is een vast onderdeel van Sportdorp Wieringermeer. In Balans is een voorlichtingscursus gekoppeld aan een bewegingsprogramma om valongevallen te voorkomen. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt. Meer weten? Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen; 0224 – 214 774, smelching@teamsportservice.nl of kijk hier voor meer informatie…

Resultaten

Door te bewegen blijft u gezonder, langer zelfstandig en ontmoet u mensen! Met Sportdorp Wieringermeer is er een betere samenwerking tussen sportaanbieders en welzijnsorganisaties. Dorpshuizen en sporthallen worden beter gebruikt als centrale ontmoetingsplaats en als locatie om te bewegen. Zo draagt bewegen bij aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen.

Aanmelden

65-plussers uit Wieringermeer kunnen zich aanmelden voor een beweegactiviteit van Sportdorp Wieringermeer door een mailtje te sturen aan Remy Kluvers, van Team Sportservice Schagen; rkluvers@teamsportservice.nl. Even bellen kan natuurlijk ook:  0224 – 214 774. Kijk voor meer informatie…