HomeNieuwsMeld je school aan voor gratis judo op school

Meld je school aan voor gratis judo op school

Bakker Sports Schagen biedt kosteloos judo op school aan voor reguliere basisscholen in de kern Schagen. In een mooie samenwerking met Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon, die de materialen voor de lessen verzorgt, kunnen basisscholen vier weken lang kennismaken met judo.

Sander Bakker van Bakker Sports: “Met judo op school doen we niet alleen dat leuke stoeispelletje. Judo is veel meer dan dat! Tijdens de vierweekse judoles werken we onder andere aan respect voor elkaar, plezier en weerbaarheid. Ook werken we aan veilig vallen.”

Judo is voor iedereen!

Bij judo draait alles om respect, zelfbeheersing en samenwerken. Judo is bij uitstek een sport die kinderen kan helpen in het aanleren en bijsturen van hun sociale vaardigheden. Verlegen kinderen kunnen weerbaarder worden en drukkere kinderen leren zich beter te beheersen. Dit stimuleert een betere omgang met andere kinderen. Met judolessen wordt ook de motoriek sterk verbeterd. Het zelfvertrouwen van de kinderen wordt door deze ontwikkeling groter.

Meld je school aan

Judo op school wordt aangeboden in blokken van vier weken. Het is bedoeld voor groep 1 tot 5. De lessen van 45 minuten zijn in de ochtend tussen 8.30 en 12.30 uur en duren per groep vier weken lang. Je kunt jouw school hieronder aanmelden. Elke school mag maximaal 4 groepen aanmelden. Als je de school hebt aangemeld, neemt Sander Bakker van Bakker Sports contact met je op om afspraken te maken. De locatie is in overleg. Dit kan op school in het speellokaal of een centrale hal zijn, maar natuurlijk ook in de gymzaal.