HomeNieuwsMeld je aan voor het Maatjesschaatsen

Meld je aan voor het Maatjesschaatsen

Ook deze winter zal er weer een ijsbaan komen op de Markt in Schagen. Op 6 december 2018 wordt de ijsbaan geopend. Mensen met een beperking kunnen op twee zaterdagen komen schaatsen met een maatje.

Zaterdag 15 en 22 december organiseert Team Sportservice Schagen in samenwerking met Schagen On Ice, van 9.00 tot 10.00 uur, het maatjesschaatsen voor mensen met een beperking én een maatje.

Schaatsen niet altijd vanzelfsprekend

Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een ijsbaan. Om toch iedereen de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van de ijsbaan, is het maatjesschaatsen in het leven geroepen. Een maatje kan bijvoorbeeld een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn.

Gratis!

Tijdens het maatjesschaatsen kunnen mensen met een beperking én hun maatje kosteloos schaatsen lenen en schaatsen. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handsschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens het maatjesschaatsen mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra (schaats)- hulpmiddelen aanwezig.

Meld je nu aan

Je moet je van te voren wel aanmelden. Dat kan met het formulier hieronder. Telefonisch kan het ook, bij Ellen Schouten van Team Sportservice Schagen:  (0224) 21 47 74. Aanmelden met een groep is uiteraard ook mogelijk.