HomeNieuwsDe Meerkoet en Dreumesland in Dirkshorn aan het water

De Meerkoet en Dreumesland in Dirkshorn aan het water

Directeur Wilma Duijf van basisschool De Meerkoet in Dirkshorn opende de officiële start van de DrinkWater campagne op de basisschool. Samen met wethouder Ben Blonk, Mascotte Druppie en JOGG-regisseur Judith Gielens was de feestelijke start voor de DrinkWater campagne een gezellig moment. De leerlingen gaan de komende periode aan de slag met het project water. De DrinkWater bidons van Jongeren Op gezond Gewicht zijn door de kinderen met enthousiasme ontvangen en de officiële start werd afgesloten met een waterlied. Ook voorschoolse opvang Dreumesland gaat starten met de DrinkWater campagne. Voor deze jonge kinderen zijn er ook leuke materialen beschikbaar.

Gezonde voeding

Vanuit verschillende invalshoeken wordt aandacht besteed aan gezonde voeding. De school heeft een aantal fruitdagen en doet mee met EU-schoolfruit. Nu start de school met de DrinkWater campagne van JOGG. Tijdens de waterbreak gaan de kinderen water drinken. Dit kan na het buiten spelen, na de gym of gewoon tussendoor. Om het water drinken leuker te maken krijgt iedereen een eigen DrinkWater bidon. Voor alle groepen op school is lesmateriaal die het drinken van water leuk en cool maken. Het is belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en daar hoort water drinken ook bij. Ook het bord: Hoeveel suiker zit erin? wordt behandeld in de les waarbij de kinderen gaan uitrekenen hoeveel suikerklontjes in gezoete dranken zitten en hoeveel minuten zij dienen te bewegen om de calorieën te verbranden. Basisschool De Meerkoet is de 16e school in de gemeente Schagen die gestart is met de DrinkWater campagne.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

De Drinkwater campagne is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht. “Met de aanpak streven we naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, spelen en sporten in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is”, aldus wethouder Ben Blonk van de gemeente Schagen.

Samenwerking

JOGG-regisseur Judith Gielens, werkt samen met allerlei mensen en organisaties die om een kind of jongere heen (kunnen) staan. Hierbij kun je denken aan scholen, kinderopvang, peuterscholen, naschoolse opvang, sportverenigingen, jongerenwerk maar ook aan huisartsen, jeugdverpleegkundigen, fysiotherapeuten en diëtisten. Gezamenlijk zetten wij ons in voor een gezondere leefstijl voor kinderen en jongeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Gielens van Team Sportservice Schagen, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: jgielens@teamsportservice.nl.