HomeNieuwsLeuke beweegspellen voor een fijne, gezellige (en lekkere) kerstvakantie

Leuke beweegspellen voor een fijne, gezellige (en lekkere) kerstvakantie

kerstman beeldje

Nog een paar dagen en dan is kerstvakantie. Je bent lekker vrij en je kunt genieten van elkaar. Het is heerlijk om buiten te zijn. Zelfs als het koud is. Kleed je warm aan en ga in de tuin spelen, rennen of misschien wel naar een speeltuintje in de buurt. En als het echt te slecht weer is, dan kun je je evengoed vermaken.

 

Thuis in beweging, een boek vol tips

Airhockey, angrybirds, de kookwekkerrace, het pittenzakspel en een heuse sokkenregen. Het zijn maar een paar voorbeelden van de meer dan 40 ideeën die we voor je hebben tijdens de kerstvakantie (en daarna natuurlijk…). Welke kies jij uit ons Doe- en Beweegboek?

thuis in beweging, doe- en beweegboek

Klik op de foto voor alle leuke spellen voor thuis.

Beweegganzenbord

Met een potje ganzenbord bijvoorbeeld. We hebben er een speciale editie van gemaakt: beweegganzenbord. Dus pak een dobbelsteen en pionnen, neem een glaasje water en start het spel. De persoon die als eerste precies bij de finish is, heeft gewonnen.

beweegganzenbord

Klik op de foto voor een vergroting.

 

Adventskalender

Onze collega-beweegconsulenten hebben een onwijs toffe adventskalender gemaakt met uitdagende spelletjes, lekkere recepten en puzzels. Voor elke dag eentje! Stiekem twee mag ook hoor… Doe je mee?

adventskalender

Klik op de foto voor de link naar de hele kalender.

Lekkere kerstdagen en een heerlijk nieuwjaar!

Wil je weten hoe je gezonde recepten maakt voor de kerstdagen? Dan hebben wij 5 lekkere recepten. Klik op de foto voor de bereiding.

kerstrecepten

Klik op de afbeelding voor de recepten.

Nog een leuke tip van Sten Vos

Hij is gymleraar en laat je zien hoe je van het optuigen van de kerstboom een superleuke activiteit kunt maken. Speciaal voor kleuters. De kerstboom is kaal en die ga je samen versieren. Kijk hier hoe het moet.

Nijntjes BeweegABC

Je kunt ook het Nijntje Beweegspel spelen. Als je op de foto klikt, zie je een vergroting en lees je precies hoe het werkt.

nijntje beweegspel

Klik op de foto voor een grotere afbeelding.