HomeNieuwsJouwSportProject; kans voor verenigingen

JouwSportProject; kans voor verenigingen

JouwSportProject komt er na de vakantie weer aan! Een mooie kans voor uw vereniging om nieuwe leden te krijgen. JSP heeft als doel meer mensen blijvend kennis te laten maken met sport en bewegen. Dankzij JSP kan iedereen op een laagdrempelige manier ontdekken waar ze het meest plezier in hebben en welke sport het beste bij ze past. Ook dit jaar coördineert Team Sportservice Schagen de uitvoering van de JouwSportProject.

Rol van de vereniging

Zonder verenigingen geen JouwSportProject! Met vier trainingen leren de deelnemers niet alleen meer over de sport zelf, maar ook over het bijbehorende verenigingsleven. Dat is belangrijk omdat het sociale aspect van sporten steeds zwaarder meeweegt in de sportkeuze. JSP is ook bij uitstek geschikt om een nieuwe activiteit te starten of te focussen op een specifieke leeftijdsgroep. Doet uw vereniging ook mee?

Vier trainingen

Er zijn een paar zaken gewijzigd. We werken vanaf komend schooljaar niet meer met blokken. U kunt een activiteit plannen binnen drie langer geplande periodes in het schooljaar. Binnen deze periodes kiest u vier achtereenvolgende weken om de vier trainingen in te plannen. Dat kan ook meerdere keren binnen een periode. In onderstaand overzicht vindt u de periodes waarin verenigingen en deelnemers zich kunnen inschrijven. De eerste periode willen we ons met name op de jeugd richten.

Data periodes

Periode 1 15-sep. – 21 dec. 2018
Periode 2 21 jan. – 19 april 2019
Periode 3 20 mei – 13 juli

Nationale Sportweek

Dit jaar valt de eerste periode van het JSP tegelijk met de Nationale Sportweek. Deze week wordt door ons flink gepromoot. Ook uw activiteiten voor het JSP kunt u mooi tijdens de Nationale Sportweek in de aandacht zetten. Bijvoorbeeld door tijdens de Nationale Sportweek een activiteit te organiseren waar u de deelnemers wijst op uw komende activiteiten voor het JSP. Daar zullen wij ook graag promotie voor maken. Dat doen we door uitingen in de media, onze eigen social media, posters die op scholen verspreid gaan worden en mondeling door onze mensen die bij de diverse scholen in de regio lesgeven.

Aanmelden

Het JSP krijgt een nieuwe website waar alle JSP-activiteiten uit het hele land bekeken kunnen worden. Er kan gezocht worden op woonplaats. Voor de eerste periode melden wij uw activiteiten aan op deze site. Daar hebben we natuurlijk wel uw informatie bij nodig. Schrijf u nu in via het aanmeldingsformulier:

Aanmeldingsformulier Sportencultuurimpuls

U kunt het inschrijfformulier mailen naar smelching@teamsportservice.nl. Voor meer informatie en overleg kunt u terecht bij Rina Blondeau of Sanne Melching via 0223 – 214774. Wilt u advies over uw activiteiten? Daarvoor kunt u ook vrijblijvend bij ons terecht.

We kijken uit naar uw inschrijving, zodat we ook dit schooljaar weer veel mensen in beweging brengen naar en bij uw vereniging.